Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Interpelare pentru viitorul spitalelor vrâncene


Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, i-a cerut premierului Emil Boc să arate cum va ajuta desființarea spitalelor Odobești și Mărășești la rezolvarea problemelor medicale reclamate din Odobești și Mărășești. Parlamentarul social democrat a depus o interpelare la adresa premierului Emil Boc căruia i-a cerut să prezinte care sunt economiile făcute la bugetul de stat prin desființarea spitalelor orășenești Odobești și Mărășești.
„S-a adus argumentul că aceste comasări sunt în sprijinul bolnavilor. În realitate, însă, aceste comasări vor aduce economii la bugetul de stat, fiind desființate funcțiile administrative ale institutelor ce vor fi comasate. Cum vine decizia de comasare a spitalelor în sprijinul bolnavilor din orașele Mărășești și Odobești? Prin aceste comasări există riscul ca posturile să rămână blocate sau chiar să fie reduse, pentru că ar putea apărea prea multe prin comasare. Cum se va rezolva această problemă? A fost realizat un studiu de impact înaintea luării acestei decizii? Dacă da, care au fost rezultatele studiului?”, l-a întrebat deputatul Tîlvăr pe premierul Boc. Deputatul vrâncean a arătat că sistemul sanitar românesc a fost întotdeauna ținta mai multor atacuri venite chiar de la cel mai înalt nivel. „Acuzații continue de fraude, de clanuri de interese, de mafie a medicamentelor, culminând cu declarația președintelui Traian Băsescu care a afirmat că «în spitalele mici, fără dotare, omul nu are nicio șansă»”, a susținut Angel Tîlvăr.
Conform ministrului Sănătății, Cseke Attila, măsurile de comasare și reprofilare a celor 182 de spitale vor duce la desființarea a 560 de funcții administrative de conducere, printre care și cea de director de îngrijiri medicale și vor fi desființate 4.808 paturi.

Deputatul Dumitrescu cere Ministerului să nu desființeze spitalele

Deputatul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, a solicitat ministrului Sănătății, Cseke Attila, să găsească soluții care să permită funcționarea în continuare a Spitalului Orășenesc Odobești și a Spitalului Comunal Vidra. Deputatul vrâncean a arătat că cele două spitale cu tradiție au fost modernizate, nu au datorii către furnizori și deservesc împreună peste 75 de mii de oameni. De asemenea, a explicat deputatul, primăria Odobești, dorește menținerea acestui spital, mai ales după investițiile de mi-lioane de lei făcute în infrastructură și aparatură me-dicală.
„De asemenea, Consiliul Județean Vrancea, susținut de Spitalul Vidra și primarii comunelor arondate acestuia,  a adresat o cerere Ministerului Sănătății în sensul transferării ansamblului de atribuții și competențe exercitate de Ministerul Sănătății către Unitatea Administrativ-Teritorială Vidra”, a precizat deputatul Cristian Dumitrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?