Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

VIDEO şi GALERIE FOTO: Doi bărbaţi, tată şi fiu, au murit spulberaţi de un tren privat


   Tragedie într-o familie din comuna Străoane. Un bărbat de 63 de ani și fiul său, de 36 de ani, au murit după ce mașina în care se aflau a fost spulberată de trenul de persoane 15040, care circula pe ruta Panciu -Mărășești. Potrivit polițiștilor, șoferul nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată.

   Un bărbat de 63 de ani și fiul său de 36, din comuna Străoane, care locuiau la o fermă din apropierea orașului Panciu, au murit ieri, după ce mașina în care se aflau a fost izbită de tren. Mașina era condusă de tânărul de 36 de ani și a fost spulberată de trenul de persoane 15040, care circulă pe ruta Panciu – Mărășești. Tragedia s-a produs la una dintre cele trei treceri la nivel cu calea ferată, de pe drumul care leagă Haret de Panciu.
   Cei doi au plecat de la fermă și se îndreptau către Panciu pentru a-și plăti chiria. Nu au mai apucat să ajungă la destinație, căci la mică distanță de intrarea în Panciu, autoturismul Dacia condus de Costinel Alexandru a fost izbit în plin de trenul în care se afla un singur călător. Mașina a fost târâtă câteva zeci de metri pe calea ferată, iar șoferul și tatăl său, Constantin Alexandru, nu au mai avut nicio șansă la viață. Ei au murit pe loc.
   Din primele cercetări ale polițiștilor s-a stabilit că șoferul nu a respectat semnificația indicatorului „STOP” și nici pe cea a „Crucii Sfântului Andrei”. „În jurul orei 10.30, conducătorul unui autoturism, care circula pe direcția Haret –  Panciu, în dreptul uneia dintre trecerile la nivel cu calea ferată nu a oprit la indicatorul STOP și a fost lovit în partea dreaptă de un tren de persoane. În urma accidentului a rezultat decesul celor două persoane care se aflau în autoturismul marca Dacia. Pentru această categorie de drum, trecerea la nivel cu calea ferată este semnalizată cu indicatorul STOP și Crucea Sfântului Andrei. Cercetările sunt continuate pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul”, a declarat comisarul șef Alexandru Cara, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea.

Conductorul spune că mecanicul a dat semnale

   Conductorul trenului, în care se afla un singur călător, spune că mecanicul a dat semnale de la distanță și că viteza cu care circula era mică. „Ne pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Aveam o viteză mai mică decât limita de aici, respectiv 53 kilometri pe oră. Suntem o firmă privată, iar în tren era un singur călător. Eu nu am văzut ce s-a întâmplat, pentru că eram în tren. Co¬ boram de la Panciu la Mărășești, iar mecanicul mi-a spus că a dat semnale din curbă. Åžoferul a venit din dreapta noastră și intenționa să oprească. Mecanicul spune că dacă nu ar fi frânat și ar fi trecut, ar fi lovit mașina în partea din spate și existau șanse să fie în viață. El a frânat și s-a produs impactul. Tot personalul din tren a fost testat, rezultatele fiind negative. În astfel de situații nu avem noi ce să facem”, a explicat Nelu Tudorie, conductorul trenului.

Oamenii nu înțeleg rostul celor trei linii de cale ferată
 
   La fața locului au ajuns mai multe persoane, printre care și un alt fiu, respectiv frate al victimelor. Marcat de cele întâmplate, acesta a încercat să găsească vinovați pentru necazul care s-a abătut peste familia sa. „De ce trebuie să mai treacă acest tren pe aici dacă este un singur călător? Mai încolo nici nu ai cum să vezi trenul din cauza boscheților de pe marginea căii ferate”, a spus acesta.
   O femeie care locuiește în apropierea căii ferate ne-a spus plângând că se întâlnise cu cei doi și a stat de vorbă cu ei cu câteva momente înainte de tragedie. „Doamne ce nenorocire! M-am întâlnit dimineață cu ei și am vorbit. Copiii au crescut împreună. Nu știu de unde sunt de loc, dar de ani de zile locuiau aici, la fermă. Băiatul ăsta care a murit nici măcar nu era însurat. Mai au și alți copii, plecați la muncă în străinătate. Ce or să spună ei când vor auzi ce s-a întâmplat în familia lor? Nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat. Trenul acesta trece pe aici o singură dată pe zi, cam la aceeași oră. Nu știu ce să spun”, a explicat femeia.
   Un alt bărbat care era la fața locului, a întărit spusele polițiștilor, precizând că șoferul nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată. „Ei mergeau spre Panciu. Trecerea asta este și un pic în pantă. Nu s-a asigurat cores¬ punzător și mașina a fost lovită de tren. Au murit amândoi și asta a fost tot”, a explicat bărbatul.
   După cercetarea la fața locului, trenul care a lovit mașina și-a continuat deplasarea. Trupurile neînsuflețite ale celor doi bărbați au fost ridicate și duse la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. Medicii legiști vor fi cei care vor stabili ce leziuni au suferit victimele și care dintre acestea le-au provocat moartea.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?