Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Cârligele. Cărți funciare gratuite pentru proprietarii de terenuri extravilane

Primarul comunei Cârligele, Ștefan Moscu, a anunțat că peste 4.000 de cărți funciare vor fi realizate gratuit, pentru proprietarii terenurilor aflate în extravilanul comunei. Au fost recepționate deja cărțile funciare pentru proprietarii care dețin terenuri în următoarele zone: „Metereze”, „Spital”, „La Cruce Dălhăuți”, „Frasin”, „Cristescu”, „Tănăsoaie”, „Tulceanu”, „Ceapă”, „Teacă Nistor”, „Ferhat”,  „Nisip”.

Alte peste 2.500 de cărți funciare sunt în lucru, iar săptămâna viitoare se va semna un nou contract pentru încă 1.500 – 1.800 de cărți funciare în extravilanul comunei în limita finanțării primite! Se vor face cărți funciare pentru terenurile din punctele Bondrea-Cârligele; Beldescu-Mat; Bazin Blidari-Bonțești; Pista. Un proiect început acum trei ani pentru intabularea gratuită a imobilelor pentru care se alocă fonduri limitate pentru fiecare comună, anual!

Beneficiarii sunt cârligenii, care NU vor plăti nimic pentru aceste servicii de cadastrare, iar proprietarii pot veni să ridice documentele de la primărie pentru a le folosi la dezbateri de moșteniri, vânzări, partaje. Finanțarea este asigurată din veniturile proprii ANCPI prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, din fonduri europene nerambursabile. Astfel, cărțile funciare sunt eliberate gratuit pentru cetățeni”, a afirmat primarul Ștefan Moscu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?