Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Polițistul care a scos dispozitivele GPS, din mașinile IPJ Vrancea, a fost dat afară

Polițistul care a scos dispozitivele GPS, din mașinile IPJ Vrancea, a fost dat afară.

„În referire la agentul de poliție din cadrul Poliției Municipiului Focșani (cazul privind intervenția neautorizată asupra sistemelor GPS montate pe autospeciale aparținând IPJ Vrancea), prin dispoziția inspectorului șef, acestuia i-au încetat raporturile de serviciu cu unitatea, potrivit Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare”, a transmis Biroul de presă al IPJ Vrancea.

Vă reamintim că un poliţist din Vrancea este cercetat penal după ce ar fi furat şi distrus trei sisteme GPS de pe autospeciale, ca să nu mai fie urmărit de şefii lui, potrivit antena3.ro. Conform unor surse din cadrul anchetei, agentul a fost dat pe mâna procurorilor chiar de către şefii lui, care au constatat că sistemele de monitorizare GPS, montate pe mai multe maşini de poliţie, erau ori distruse ori nu mai erau deloc. Agentul este angajat la ordine publică la Poliţia Municipiului Focşani, conform sursei citate. Acum este anchetat de procurorii DIICOT pentru furt, distrugere şi alterarea integrităţii datelor informatice. Mai mult, poliţistul nu ar fi la prima abatere de acest gen, conform antena3.ro.

Lipsa celor trei sisteme GPS a fost sesizată luni, 15 ianuarie, potrivit unui comunicat transmis vineri de IPJ Vrancea:

„La data de 15 ianuarie a.c., s-a constatat lipsa a trei sisteme GPS montate pe autospeciale aparținând IPJ Vrancea, sisteme care sunt operaționale din luna noiembrie 2023. Imediat, a fost solicitată intervenția firmei care asigură mentenanța, existând bănuiala că s-ar fi intervenit la sistemele montate. Astfel, trei dispozitive GPS nu au mai fost identificate fizic pe autospeciale, asupra unuia existând bănuiala că s-ar fi intervenit neautorizat.

Din primele verificări efectuate, rezultă faptul că întreruperea comunicațiilor ar fi fost efectuată pe timpul executării serviciilor de către același agent de poliție. În acest caz, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, fiind dispusă cercetarea disciplinară a polițistului prin structura specializată, respectiv Compartimentul Control Intern.

De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege.

Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști!”, a anunțat, într-un comunicat, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea.

Foto cu rol ilustrativ, Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?