Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Cabluri telefonice distruse de hoți, la Bolotești


     Hoții fură tot ce le pică în mâini, inclusiv cabluri de telefonie. Joi noapte, ei au acționat din nou, dar nu au reușit să plece cu cablurile pe care le tăiaseră, deoarece s-a declanșat alarma, iar angajații firmei de telefonie au sunat imediat la poliție. 
    Pe data de 9 august, puțin după ora 2.00, la Poliția Orașului Odobești s-a dat alarma. Oamenii legii au fost anunțați că pe raza comunei Bolotești, între satele Putna și Ivăncești, s-a declanșat alarma montată pe cablul de telefonie. În urma sesizării primite, polițiștii au plecat imediat la fața locului pentru a face verificări. 
Polițiștii au observat că pe partea dreaptă a drumului județean 205 P, pe direcția Putna-Ivăncești, exista o întrerupere a cablului de telefonie, care era susținut pe stâlpi din lemn. În apropiere, oamenii legii au găsit doi stâlpi de susținere a cablului căzuți la pământ, iar lângă ei, la o distanță de câțiva metri, au fost descoperite peste 15 bucăți de cablu telefonic. 
    Intervenția promptă a polițiștilor le-a dat peste cap planurile hoților, deoarece cablul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. Până în acest moment, polițiștii nu știu cu exactitate cine sunt autorii, dar au anumite bănuieli și continuă cercetările pentru identificarea celor care au tăiat cablurile pentru a le fura. 
 Situația de la Bolotești nu este singulară, nefiind prima dată când hoții distrug cablurile de telefonie pentru a vinde cuprul din ele. Anul trecut, cele mai mari probleme de acest gen au fost la Sihlea. Acolo, cablurile atârnate de stâlpii de pe marginea drumului dintre Bogza și Caiata au fost distruse. 12 stâlpi au rămas fără cabluri, fiind vorba de 600 metri liniari de cablu. Potrivgit oamenilor lehii, hoții fură cablurile pentru a scoate cuprul și ele, pe care îl vând apoi la fier vechi, reușind astfel să facă rost de câțiva bănuți. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?