Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Şcoala din satul Trestia a fost reînfiinţată


   Åžcoala cu clasele I-IV din satul Trestia, comuna Dumitrești, a fost reînființată. La începutul acestui an școlar, unitatea de învățământ a intrat în comasare, ca urmare a reducerii numărului de posturi. Copiii din sat erau nevoiți să facă naveta până în satul vecin, Motnău, drept pentru care primarul comunei, Petrică Dogaru, și directorul adjunct al Liceului Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești, Durel Găloiu, au analizat situația și au decis să reînființeze unitatea de învățământ.
   Decizia a fost luată după ce părinții elevilor au solicitat reînființarea școlii, deoarece micuții erau cărați cu microbuzul până la Motnău, în satul vecin. Åžcolarii din clasele primare, 14 la număr, erau nevoiți să se trezească foarte devreme și să meargă la școală cu microbuzul, odată cu elevii care fac naveta până la liceul din Dumitrești. Efortul fizic depus de micuți era peste puterile lor, deoarece se trezeau cu noaptea în cap, iar acasă ajungeau spre seară. Asta deoarece, la întoarcere, microbuzul pleca din centrul comunei Dumitrești abia la ora 14.00.
   Clădirea școlii din satul Trestia este nouă, realizată în urmă cu câțiva ani, cu fonduri alocate de Consiliul Local Dumitrești. Are în componență o sală de clasă, o sală pentru grădiniță și o cancelarie.
Redeschiderea unității de învățământ nu a impus suplimentarea normelor didactice. „Părinții au fost revoltați de condițiile găsite în Åžcoala Motnău, spunând că securitatea și sănătatea copiilor nu este garantată. Nu admit că localul școlii este într-o stare deplorabilă, dar consider că vina aparține fostei conduceri a comunei și consilierilor locali, pentru că au cheltuit 110 mii lei în perioada 2009-2010 pentru reabilitarea școlii. Banii au fost încasați, dar lucările nu au fost executate. Am decis, împrenună cu domnul primar, să reînființăm școala de la Trestia și să venim în sprijinul elevilor de acolo. Nu se poate ca acești copii să depună un efort fizic atât de mare. Ei trebuie să învețe acolo în sat la ei și să aibă condiții bune pentru o educație normală”, a declarat profesorul Durel Găloiu.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?