Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

ULTIMA ORĂ : Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă a lui Upi


   Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă în cazul lui Dan Avram măsura fiind înlocută cu interdicția de a nu părăsi localitatea.
   Vă reamintim că Dan Avram, zis Upi, a fost reținut pentru 24 de ore, în cursul zilei de astăzi, el fiind dus la instanță cu propunere de arestare preventivă. În sarcina lui Dan Avram au fost reținute infracțiunile de evaziune fiscală, spălare de bani și tăinuire.
   Potrivit procurorului de caz Nicolae Ghihaneș, Dan Avram a primit și valorificat bunuri cunoscând că acesta provin din săvârșirea unor infracțiuni. „În perioada 2077-2011 a efectuat acte de comerț cu produse cosmetice și îmbrăcăminte, fără a fi autorizat în acest sens, iar veniturile obținute nu au fost declarate organelor fiscale, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor către bugetul statului. Garda Financiară și Direcția Finanțelor Publice au stabilit că prin efectuarea acestora activități de comerț neautorizat, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 36 mii lei. Cu ocazia efectuării perchezițiilor la domiciliul invinuitului au fost găsite 900 de produse cosmetice și 1.200 articole de îmbrăcăminte, purtând mărci renumite. Din relațiile primite de la societatea de avocatură care reprezintă firmele rezultă că produsele sunt originale”, a explicat procurorul Ghihaneș.
   Procurorul de caz a adăugat că în urma verificărilor s-a stabilit că multe din produse au pe ele sistemul antifurt, din magazine. De asemenea, procurorul Ghihaneș a adăugat că din relațiile primite de la Biroul Interpol, Dan Avram ar fi fost arestat de trei ori, în Amsterdam, după ce a fost surprins în timp ce sustrăgea bunuri. Ultima arestarea a fost pe data de 13 ianuarie a.c.
  Procurorul Nicolae Ghihaneș a adăugat că pentru a sustrage bunurile, inculpatul împreună cu alte persoane foloseau genți speciale, căptușite cu foițe de aluminiu pentru a nu declanșa alarma.
   Dan Avram a ajuns astăzi la sediul Parchetului pentru audieri și a plecat încătușat, în duba poliției. Avram nu recunoaște nimic din acuzațiile care i se aduc, el spunând că totul este o făcătură.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?