Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO şi GALERIE FOTO: Un tânăr s-a urcat pe casa praznicală ca să-şi ceară „drepturile de la Dumnezeu“


Un tânăr de 25 de ani, din comuna Bordești, s-a cocoțat ieri, pe acoperișul casei praznicale din curtea Bisericii din Bordeștii de Jos. „Înarmat” cu un cuțit pe care l-a legat de cruce și pe care l-a îndreptat către pieptul său, cu un spray lacrimogen, un cuter, dar și alte obiecte, tânărul a protestat mai bine de o oră, cerând să fie el cel care vinde lumânări la Biserică, are grijă de morminte și trage clopotul. A ținut mult să fie văzut de toată lumea și s-a arătat deranjat de faptul că cineva îl face nebun. „Mă dau jos când vrea Dumnezeu. Dumnezeu mi-a dat mult, mi-a dat un topor în cap. Vreau să bat eu clopotu’. Vreau partea mea și vreau să am grijă de morminte. Vreau să scrie pe acte: eu Bratu Sorin Nicușor. Am spus ce vreau. Unde-s drepturile mele care s-au furat în’97-’98?. Le vreau. Vreau ziarul din anul ăla cu jaf țigănesc. Vreau să mă vadă toată țara. Toată lumea mă atinge că am placă în cap, că am permis. Nu vreau să mă pensionez că nu-s nebun. De ce scrie pe actul ăla că-s nebun?”, a spus printre altele protestatarul.

    Degeaba s-au chinuit, cel puțin o vreme, autoritățile locale, polițiști, pompieri și preotul Cristinel Muscalu să-l convingă să coboare. Bărbatul spunea întruna că vrea să bată clopotul. „Sunt o pleavă în societate. Vreau să bat clopotu’. Vreau drepturile mele de la Dumnezeu. Mai vreau câteva drepturi și după aia mă dau jos”, a adăugat protestatarul. Tânărul a adăugat că mai are la el și alte obiecte, cum ar fi un cuter, dar și un spray lacrimogen. „Am și cuțit și spray, și cuter, de toate am părinte. Vreau să mă omor. Sunt creația lui Dumnezeu, vreau să știu și eu ce sunt pe pământul ăsta”, a adăugat bărbatul. Preotul l-a întrebat pe tânăr dacă prin cuțitul legat de cruce vrea să i se asemene lui Iuda Iscarioteanul (purtător de cuțit) și i-a spus că dacă se sinucide nu-l va mai putea pomeni și nici îngropa lângă tatăl său.

    La un momentdat i s-a făcut sete și nu s-a sfiit să le ceară celor prezenți o sticlă cu apă. „Vă rog să-mi aruncați o sticlă de apă. Poliția amendează, ce face altceva”, a mai strigat protestatarul. În tot acest timp, toți cei prezenți s-au rugat de el să coboare. Părintele Muscalu l-a convins în cele din urmă pe bărbat, iar după ce s-a dat jos de pe acoperiș, a fost dus în biserică unde i s-a citit o rugăciune. Părintele Muscalu a spus că pe viitor va încerca să-i poarte de grijă mai mult lui Sorin. „Sorin este un enoriaș de-al nostru, care are și el anumite probleme și a vrut să se facă ascultat. Din ce am discutat cu el nu s-a pus problema să-și facă rău, nu a avut gând de suicid, dar mi-a spus că în această societate nu are și el o funcție. I-am explicat faptul că pentru a avea o funcție trebuie să aibă și o pregătire pe măsură, că ar fi fost bine să meargă la școală când trebuia. Pe viitor o să încercăm să-i purtăm de grijă cu mai mare căldură sufletească. I-am promis că duminică, la slujbă, o să le spun oamenilor că își cere iertare pentru fapta făcută, că a fost un gest necugetat și o să încercăm să colaborăm cu el în modul în care o să-l facem groparul parohiei și să căutăm să fim mai aproape de el atunci când are nevoie. Să nu mai ajungă să facă astfel de gesturi necugetate în urma cărora să ajungă să-i pară rău de ce a făcut”, a declarat preotul Cristinel Muscalu de la parohia Bordeștii de Jos.
    Protestatarul a fost încătușat, urcat în echipajul SMURD prezent la fața locului și dus la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?