Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO! Percheziții la persoane care ar fi furat în Adjud 400 m de cabluri subterane de telefonie

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT CALIFICAT

La data de 14 iunie 2023, polițiștii din Poliția Municipiului Adjud au efectuat 22 de percheziții domiciliare, la adrese din comuna Ștefan Cel Mare, județul Bacău și din comuna Slobozia Bradului, județul Vrancea, în cadrul unui dosar penal, în care se desfășoară cercetări, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat de componente de telecomunicații, ce aparțin unei societăți comerciale.

Doi bărbați, din Bacău, au fost reținuți de polițiștii din Vrancea, prejudiciul fiind de 150.000 de lei.

În intervalul orar 06:30 – 12:00, cele 22 de mandate de percheziție domiciliară au fost executate de către polițiștii de investigații criminale, ordine publică, investigarea criminalității economice, fiind descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două autoturisme, care ar fi fost folosite la săvârșirea infracțiunilor, precum și scule electrice și componente de utilaje pentru construcții.

Astfel, valoarea estimată a bunurilor fiind de aproximativ 250.000 de euro, susceptibile că ar fi provenit din sâvârșirea unor infracțiuni de furt calificat.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie – mai a.c., cei doi bărbați, de 21 de ani și 34 de ani, ambii din județul Bacău, ar fi sustras aproximativ 400 de metri de cabluri subterane, ale unui reţele de telefonie, din municipiul Adjud, estimate până la acest moment la aproximativ 150.000 de lei.

În baza probatoriului administrat, în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii celor doi bărbați, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați unității de parchet competente, în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Vrancea și Bacău, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ”Alexandru cel Bun” și Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Adjud, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud.

În continuare, sunt desfășurate activități pentru identificarea celorlalți participanți și tragerea acestora la răspundere penală.

În cursul zilei de astăzi, cei doi bărbați vor fi prezentați instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?