Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Cupa României la minifotbal, o întrecere rezervată surprizelor


   În week-end a debutat faza județeană a Cupei României la minifotbal, întrecere la care s-au înscrie 28 de echipe, împărțite în patru grupe.
   Câștigătoarea Cupei și viitoarea campioană vor reprezenta județul Vrancea la turneele finale naționale organizate de Federația de Minifotbal din România.

Rezultatele jocurilor din grupe :
GRUPA A:
Dr.GSM&Global Proiect – Elvi Trans 1 – 1,
Ratcom – Romtelecom  8 – 1,
Dr.GSM&Global Proiect – Romtelecom  4 – 0,
Dr.GSM&Global Proiect – Ratcom  4 – 3,
Elvi Trans – Romtelecom  9 – 3.

GRUPA B:
Voința DEEP SERV- Fabrica de Imagine  0 – 0,
Ripensia Odobești – Electrica  8 – 1,
Voința DEEP SERV – Ripensia Odobești  4 – 1,
Fabrica de Imagine – Electrica  9 – 0.
 
GRUPA C:
GS Mobile – Deex Beer  8 – 1,
Deex Beer – Green Team&Fan Club Steaua Mărășești  3 – 12.
 
Grupa D:
TMC – 22 Grade  1 – 2,
22 Grade – Huibana  2 – 4,
Huibana – TMC  1 – 3.

   Aseară, după închiderea ediției noastre, s-au disputat jocurile ultimei etape din grupe, după următorul program:
Grupa B: Voința DEEP SERV- Electrica, Fabrica de Imagine – Ripensia Odobești: Grupa C: GS Mobile – Green Team&Fan Club Steaua Mărășești; Grupa A: Ratcom – Elvi Trans. Sferturile de finală se vor disputa vineri, 25 mai, după programul A1-C2, B1-D2 (câștigătoarele semifinala 1) și A2-C1,B2-D1(câștigătoarele semifinala 2).

Minifotbalul, fără doping!

   Săptămâna trecută, Consiliul Uniunii Europene a adoptat Concluziile în lupta pentru combaterea fenomenului de dopaj în sportul de masă. Consiliul încurajează statele membre să pună mai mult accent în politicile publice pe lupta împotriva dopajului inclusiv în sectorul sportului de masă.
   Într-o ședință de săptămâna trecută Consiliul Educație, Tineret, Cultură și Sport a susținut că informațiile și cunoștințele despre dopajul din domeniul sportului de masă sunt foarte limitate și în timp ce cooperarea la nivel internațional în lupta împotriva dopajului în sportul de performanță este bine dezvoltată, cooperarea în domeniul sportului de masă a fost până acum destul de redusă.
   Prin urmare, Consiliul încurajează statele membre de a contribui la dezvoltarea unor programe educaționale naționale și a unor campanii împotriva dopajului, de a promova o cooperare mai strânsă între autoritățile publice locale și organizațiile sportive de masă pentru a asigura crearea unui cadru cu măsuri și proceduri adecvate în investigarea și sancționarea dopajului în sportul de masă la nivel național. „Direcția pe care Uniunea Europeană o trasează prin aceste concluzii, la fel ca și Strategia în domeniul sportului pentru perioada 2014-2020, ne plasează într-o altă dimensiune în care sportul de masă este inclus pe agenda europeană. La nivel european s-a înțeles că sportul de masă are un rol decisiv în dezvoltarea societății noastre, reprezentând o componentă cheie a modelului social european. Din acest punct de vedere vom acorda tot sprijinul nostru instituțiilor europene în acest demers, mai ales că aceste politici ne privesc în mod direct”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din Români și al European Minifootball Federation.
   European Minifootball Federation reprezintă cel mai amplu proiect fondat în luna martie a.c. destinat sportului de masă după căderea comunismului, și care aduce la un loc asociații și federații naționale de minifotbal de pe întregul continent, din 21 de țări europene, având peste 600.000 de practicanți.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?