Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

O săptămână până la aflarea preţului gigacaloriei


La începutul lunii februarie, focșănenii vor ști cu exactitate care este prețul gigacaloriei. Dosarul în care Prefectura și Consiliul Local Focșani se judecă pentru anularea a două Hotărâri ale Consiliului, prin care prețul gigacaloriei era majorat, s-a judecat ieri, fiecare parte depunând concluzii.
Juristul Primăriei a precizat că prețul gigacaloriei nu poate rămâne la valoarea anterioară majorării, dat fiind că subvenția a fost eliminată, iar sumele încasate în contul taxelor și impozitelor nu pot acoperi diferența. Instanța a pus în vedere celor două părți să depună concluzii scrise și a amânat pronunțarea pe 1 februarie.
Deși reprezentanții Prefecturii au dorit strămutarea dosarului, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că acest dosar poate fi soluționat și la Tribunalul Vrancea. Acest dosar a apărut în momentul în care Guvernul nu a mai alocat subvenția pentru căldură, iar diferența mare dintre prețul real de producere a agentului termic și cel plătit de populație nu a putut fi suportată în totalitate din bugetul local.
Un proces similar a avut loc și la Timișoara, unde Prefectura a pierdut procesul.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?