Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

O focşăneancă vrea să dezgroape un călugăr


O focșăneancă încearcă prin orice mijloace să demonstreze că este fiica lui Åžtefan Andronache, un călugăr care a murit în 2005 și care acum ar fi îngropat la Mănăstirea Cotești.  După o judecată lungă de stabilire a paternității, în urma căreia nu a avut sorți de izbândă, Mirela Bari a solicitat luna trecută instanței de judecată dezgroparea osemintelor călugărului, pentru prelevare de probe ADN.

Mirela Bari, o femeie din Focșani, le solicită magistraților de la Judecătoria Focșani, să-i aprobe cererea de deshumare a celui pe care îl numește tată. Ea dorește prelevarea de probe ADN prin care să arate lumii întregi că are drepturi ca și ceilalți moștenitori ai lui Åžtefan Andronache.
Povestirea mamei sale, despre iubirea interzisă cu călugărul, este singura dovadă pe care se bazează Mirela Bari. „Întrucât acțiunea de constatare a peternității mele nu a putut fi inițiată pe vremea când trăia tatăl meu, la do-rința acestuia, acum, după trecerea sa în veșnicie, pot iniția demersuri în acest sens, respectiv stabilirea paternității mele. Solicit să dispuneți către Parchet, deshumarea defunctului pentru prelevare de probe ADN”, se arată în ac-țiunea aflată pe rolul Judecătoriei Focșani.
După mai mulți ani de judecată, în care a solicitat stabilirea paternității, Mirelei nu i-a mai rămas decât să-l dezgrope pe călugăr și să demonstreze că este sânge din sângele său.
Povestea iubirii interzise din trecut a fost răscolită de acțiunea unui bărbat, care a fost introdusă pe rolul Judecătoriei Focșani, în 2008. Omul, care susținea că și el este fiul răposatului călugăr, nu s-a prezentat în fața instanței focșănene. Auzind probabil de proces, Mirela a făcut o cerere de intervenție în dosar, afirmând că și ea se află în aceeași situație cu reclamantul. Dosarul a ajuns în recurs pe rolul Curții de Apel Galați și a fost soluționat în defavoarea Mirelei.
Numai instanța de fond, de la Focșani, a decis că ea este fiica călugărului. În timpul procesului, frații defunctului ar fi refuzat să dea un fir de păr sau un strop de salivă pentru a fi stabilit ADN-ul. De dezgroparea unui călugăr care odihnește în curtea unei mă-năstiri nici nu a putut fi vorba. Potrivit unor surse oficiale, membrii familiei călugărului știau de aventura de dragoste a acestuia. „Admite cererea de intervenție, stabilește că defunctul Andronache Åžtefan este tatăl intervenientei. Dispune efectuarea cuvenitelor mențiuni în registrul de stare civilă”, a fost sentința Judecătoriei Focșani, singura care i-a dat dreptate fiicei care își căuta tatăl.
Familia călugărului a făcut recurs și sentința a fost casată.
Am fi vrut să aflăm detaliile poveștii de viață a Mirelei, dar la domiciliul său nu se află nimeni. Pe poartă este un lacăt, iar în curte, buruienile uscate cresc parcă până la cer. Prin gardul de sârmă și metal se vede de la distanță sărăcia. De o parte și de alta a locuinței, sînt case moderne, curate, ca cele în care poate trăiesc și rudele celui pe care îl crede tatăl său. Unul dintre vecini ne-a spus că      „n-am mai văzut-o pe Mirela și pe mama sa de circa un an”. În locuința acestora nu mai stă nimeni. Am strigat totuși la poarta casei în care ar fi trebuit să locuiască Mirela Bari. Nici un răspuns însă.

Articolul precedent
Articolul următor

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?