Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Bani pentru farmacii, la Sfântul Aşteaptă


Cu toate că mai sunt doar trei luni până la sfârșitul acestui an, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea nu a reușit să plătească farmaciilor din județ nici măcar măcar datoriile afe-rente anului 2010. Este vorba de suma de 10.916,68 mii de lei. „Există un rest al lunii octombrie și mai sunt de plătit lunile noiembrie și decembrie din 2010, plus cele din acest an”, ne-a spus Fevronia Stoica, președintele Colegiului Farmaciștilor din Vrancea.
În aceste condiții, majoritatea unităților farmaceutice din județ sunt blocate de către furnizori din cauza datoriilor mari acumulate, unele chiar primind facturi cu penalizări. Totuși, farmaciile vor elibera în continuare rețete compensate și gratuite vrâncenilor, în limita stocului disponibil. Reprezentanții CAS Vrancea ne-au spus că potrivit legilor în vigoare, facturile restante trebuie achitate în maximum 180 de zile de la data validării lor. „Potrivit normelor legale în vigoare, decontarea medicamentelor cu și fără contribuție personală se efectuează în ordine cronologică până la 180 de zile calendaristice de la data validării facturilor (factura se va valida în sensul «bun de plată» de către Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea în termen de 30 de zile calendaristice). Astfel, Casa de Asi-gurări de Sănătate Vrancea are de achitat farmaciilor cu care se află în relație contractuală suma de 10.916,68 mii lei, reprezentând consumul de medicamente cu și fără contribuție personală aferent lunilor octombrie – noiembrie – decembrie 2010, fiind achitate parțial, până la momentul actual, sumele aferente consumului lunii octombrie 2010”, ne-a declarat Iustina Papuc, purtător de cuvânt al CAS Vrancea.
Pentru această lună, „banca sanitară” a alocat farmaciilor din județ suma de  5.600.000 lei, iar ieri, potrivit site-ului instituției, suma rămasă disponibilă până la finele lunii mai era de 2.894.870 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?