Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Cinci sesizări penale împotriva patronilor evazionişti


Inspectorii fiscali vrânceni au pregătit cinci sesizări penale pentru patronii care au fost depistați în luna mai că nu au achitat taxele și impozitele către bugetul statului. Prejudiciul estimat de finanțiști se ridică la peste 1,6 milioane lei. În total, inspectorii fiscali au recuperat, în luna mai, peste 4 milioane lei de la firmele care nu și-au plătit taxele și impozitele către bugetul de stat.
Reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Vrancea au precizat că, în urma celor 231 verificări, s-au constatat diferențe de impozite, taxe, contribuții sociale în valoare de peste 3,6 milioane lei, la care se adaugă accesorii în valoare de peste 390 mii lei lei și amenzi contravenționale de peste 100 mii lei. „În luna mai 2011, pentru fapte care au întrunit elemente de natură infracțională au fost înaintate pentru continuarea cercetărilor 5 sesizări penale cu un prejudiciu adus bugetului general consolidat în valoare totală de 1,62 milioane lei”, au precizat finanțiștii vrânceni.
Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legislative referitoare la întocmirea și utilizarea documentelor justificative și contabile pentru toate operațiunile efectuate, declararea în mod eronat la organul fiscal teritorial a impozitelor, taxelor și contribuțiilor datorate bugetului general consolidat, nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declarațiilor recapitulative sau depunerea de astfel de declarații cu sume incorecte ori incomplete.
„Organele de specialitate din cadrul Activității de Inspecție Fiscală Vrancea au constatat nerespectarea prevederilor legale în domeniul fiscal în principal la agenții economici care desfășoară activitate în domeniul agroalimentar, al băuturilor alcoolice, al masei lemnoase; al construcțiilor; al comerțului cu amănuntul și cu ridicata”, au explicat finanțiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?