Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Lansarea proiectului „Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice la Avicola Focșani S.A.”

Data 14 Iunie 2023

Lansarea proiectului „Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice la Avicola Focșani S.A.”

Avicola Focșani S.A, , în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice la Avicola Focșani S.A.”, cod SMIS 159754, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 11: Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile la nivelul întreprinderilor, Obiectivul specific 11.1: Eficiență energetică și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu la nivelul IMM-urilor și întreprinderilor mari.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare.

Valoarea totală a proiectului este de 1.183.560,78 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 684.514,78 lei.

Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice prin modernizarea instalației de frig, respectiv înlocuirea echipamentelor pentru „tunel de congelare” – 2 bucăți și achizitionarea și implementarea unui sistem de monitorizare a consumului de energie din punctele de lucru.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Componenta IV: Modernizarea instalației de frig prin înlocuirea echipamentelor pentru „tunel de congelare” prin care se urmărește diminuarea consumului de energie electrică consumată, micșorarea riscului de pierderi agent frigorific și folosirea unui agent frigorific mai prietenos cu mediul. În urma implementării investiției se va obține o reducere a consumului de energie cu 199,352MWh (36,50%) și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 107,874 to CO2 (43,95%).

2. Componenta IV: Instalarea unui sistem de monitorizare a consumului de energie la nivelul întreprinderii – EMS, care va asigura, la nivelul întreprinderii o contorizare generală a consumului de energie, va realiza statistici asupra consumului , va înregistra datele centralizate, va livra un raport periodic asupra acestor date și va eficientiza consumul de energie în timp real.

Rezultate aștepate în urma implementării proiectului:

  1. Componenta IV: Modernizarea instalației de frig prin înlocuirea echipamentelor pentru „tunel de congelare” prin care se urmărește diminuarea consumului de energie electrică consumată, micșorarea riscului de pierderi agent frigorific și folosirea unui agent frigorific mai prietenos cu mediul. În urma implementarii investiției se va obtine o reducere a consumului de energie cu 199,352MWh (36,50%) și reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 107,874 to CO2 (43,95%).

  2. Componenta IV: Instalarea unui sistem de monitorizare a consumului de energie la nivelul întreprinderii – EMS, care va asigura, la nivelul întreprinderii o contorizare generală a consumului de energie, va realiza statistici asupra consumului, va înregistra datele centralizate, va livra un raport periodic asupra acestor date și va eficientiza consumul de energie în timp real.

Durata de implementare a proiectului este până la data 31.12.2023.

Informaţii suplimentare se pot obţine la: telefon 0372.712.074 si email: avicola.focsani@gmail.com.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?