Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

40 mii lei colectaţi la Balul Crucii Roşii


Puține personalități publice ale județului și din afara județului, șefi de instituții, magistrați, avocați de seamă, politicieni dar și oameni de afaceri influenți au pășit, sâmbătă seara, pe covorul roșu și au luat parte la Balul caritabil organizat la inițiativa filialei vrâncene de Cruce Roșie. Doamnele care au afișat ținute dintre cele mai elegante și de bun gust au venit însoțite la braț de soții lor, pentru a se bucura de o petrecere selectă organizată la un restaurant elegant din Golești, și mai ales pentru a întinde o mână de ajutor copiilor cu rezultate deosebite la învățătură dar care fac parte din familii aflate în mare dificultate financiară. Suma minimă cu care au putut contribui toți participanții la Bal a fost de 1.000 lei. De asemenea, printre cei care au oferit sume importante de bani  în contul copiilor s-au numărat și președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan dar și Mihaela Geoană,  soția președintelui Senatului, Mircea Geoană, președinta Societății Naționale de Cruce Roșie. Au fost prezenți, totodată, reprezentanți ai Fundației „Hilfsverein Nymphenburg” din Munchen care vor dona o sumă importantă de bani. Cu toate că importanța balului a fost foarte mare pentru copiii sărmani, puține cupluri de oameni cunoscuți și bogați ai județului au binevoit să participe la acest eveniment. Cu toate că prezența a dezamăgit, puținii invitați cu suflet mare s-au putut bucura de mâncărurile fine pe care le-au gustat și de atmosfera plină de eleganță creată de îndrăgita interpretă de muzică ușoară, Luminița Anghel. ,,Aceasta este cea de-a II-a ediție a balului caritabil și prin el   ne-am propus să adunăm fonduri pentru a ajuta cât mai mulți elevi din județul Vrancea care au rezultate extrem de bune la învățătură dar care nu au suport financiar. Oamenii din Vrancea cu suflet mare s-au alăturat inițiativei noastre și au donat bani în conturile Crucii Roșii Vrancea. La încheierea balului Filiala va întruni o comisie formată din oameni care reprezintă mediul școlar, mediul social și mediul de sănătate pentru a selecta din baza de date a Filialei un număr de copii pentru care să putem acoperi burse pe perioada a cel puțin un an de școală”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.

Bani oferiți pentru minți istețe și suflete sărmane

Printre cei care au răspuns afirmativ chemării lansate de Crucea Roșie s-a numărat și primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș care a venit însoțit de soția sa, Daniela Nicolaș, director la DGASPC Vrancea, cu cele mai bune gânduri, cu inima deschisă și cu speranța că gestul său va fi de ajutor unui copil cu adevărat nevoiaș. Edilul este de părere că astfel de acțiuni caritabile ar trebui intensificate pentru că sunt în conti-nuare mulți oameni care au nevoie de ajutor și multe persoane care ar putea să ajute cu ceva comunitatea din care fac parte. ,,Este un lucru care trebuie făcut de mai multă lume. Mi-ar fi plăcut să fie mai multe persoane care să participe la această activitate întrucât scopul este unul deosebit. Este vorba de copii cu rezultate bune la învățătură dar cu posibilități materiale precare iar sumele strânse aici se vor folosi pentru pregătirea lor profesională ulterioară. Am participat cu plăcere împreună cu soția și la alte astfel de acțiuni pentru că noi avem înclinații spre partea socială. De unde dai, Dumnezeu îți dă”, a subliniat Daniel Nicolaș, primar al orașului Odobești.
De altfel toți participanții la balul de sâmbătă au încurajat ideea ca astfel de baluri să se organizeze mai des. Invitații sunt de părere că pentru susținerea unei cauze nobile, niciun efort nu este prea mare iar când acesta vine din partea unor oameni puternici din punct de vedere financiar sacrificiul este cu atât mai mic. ,,Este o idee foarte bună din punctul meu de vedere. Este important să susținem   copiii cu rezultate bune la învățătură dar cu posibi-lități materiale reduse. Ar trebui organizate mai des astfel de baluri iar oamenii să depună mai mult suflet”, a precizat la rândul ei     Mariana Zar, grefier la Tribunalul Vrancea. La balul caritabil organizat sâmbătă seara a fost prezent și Valentin Bîznă, proaspăt învestit în funcția de primar la Tulnici. Președintele Fi-lialei Crucii Roșii Vrancea, primarul comunei Homocea, Neculai Ionescu, s-a arătat dezamăgit de slaba participare a oamenilor potenți financiar care au dat dovadă că sunt prea puțin preocupați de ajutorarea celor sărmani. ,,Am văzut că la prima ediție am avut succes și am organizat și a doua ediție. Se pare că   ne-am cam pripit din acest punct de vedere iar parti-ciparea a fost sub așteptări dar cu toate astea sperăm să ajutăm o parte din acei copii. Ne-am dori să permanentizăm astfel de ac-țiuni”, a declarat Neculai Ionescu. Din estimările organizatorilor, la balul caritabil de sâmbătă s-a strâns în conturi pentru ajutorarea copiilor suma de aproximativ 40 mii lei. Banii vor fi direcționați spre ajutorarea elevilor sărmani, dar cu rezultate excepționale la învățătură, din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?