Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609
Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609

Ciolacu, despre dubla cetăţenie pentru românii din Spania: În curând o să devină realitate

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele al PSD, a avut sâmbătă, o întâlnire cu prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez, cu care au fost stabilite „ultimele detalii” privind acordarea dublei cetăţenii pentru românii care trăiesc în Spania. „Am avut astăzi o întâlnire cu preşedintele Consiliului de Miniştri din Spania, Pedro Sanchez, în care am discutat despre proiectele comune pe care le au Spania şi România. Am profitat de ocazie pentru a-i mulţumi premierului spaniol pentru sprijinul oferit de Preşedinţia Spaniei la Consiliul UE în vederea aderării României la spaţiul Schengen pe cale aeriană şi maritimă la finalul lunii martie. Totodată, am stabilit împreună ultimele detalii privind acordarea dubleicetăţenii pentru românii care trăiesc în Spania. În curând această dorinţă a românilor din Spania o să devină realitate ca urmare a eforturilor făcute de cele două partide social democrate din Spania şi România”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Preşedintele PSD a declarat, vineri, că viitorul candidat al Partidului Socialiştilor Europeni (PES) pentru şefia Comisiei Europene, luxemburghezul Nicolas Schmit, actual comisar pentru muncă, este un „prieten al României”. „Familia social-democrată europeană s-a reunit la Roma pentru a lansa candidatul comun pentru şefia Comisiei Europene, în persoana comisarului pentru Locuri de Muncă şi Drepturi Sociale, Nicolas Schmit. Nicolas este un prieten al României, care ne-a sprijinit în scoaterea pragului impus pensiilor în PNRR şi în atragerea de fonduri europene suplimentare de către ţara noastră”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. El a menţionat că a discutat cu preşedintele PES, Stefan Lofven, despre strategia Partidului Social Democrat pentru câştigarea alegerilor. „M-am bucurat să beneficiem de sprijinul consistent al familiei social-democrat europene”, a adăugat liderul PSD. De asemenea, Marcel Ciolacu a arătat că a felicitat-o pe secretarul general al Partidului Democrat din Italia, Elly Schlein, pentru recenta victorie din alegerile regionale din Sardinia şi i-a mulţumit acesteia „pentru disponibilitatea sa de a sprijini reprezentarea românilor pe listele Partidului Democrat la viitoarele alegeri”.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a participat vineri şi sâmbătă la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), care a avut loc la Roma, în contextul alegerilor pentru Parlamentul European din iunie 2024.

Marcel Ciolacu, susţine că Europa are nevoie de mai multe politici sociale, de umanizare, de „energia şi ideile pe care le susţine social-democraţia europeană”. „Când spunem că nimeni nu mai trebuie lăsat în urmă, trebuie să şi trecem la fapte. Şi, cu modestie o spun, noi am fost cei care am făcut mereu lucru acesta. Fie că vorbim de Pedro Sanchez în Spania, de Antonio Costa în Portugalia, de Stefan Lofven în Suedia, de Mette Frederiksen în Danemarca, de Olaf Scholz în Germania sau de Partidul Social Democrat în România, noi am fost cei care am crescut salariul minim, am mărit pensiile, am creat locuri de muncă, i-am sprijinit pe tineri şi am dezvoltat ţările noastre. Iar un exemplu în acest sens este Nicolas Schmit. Comisarul pentru Locuri de Muncă şi Drepturi Sociale, omul care a dezvoltat programul SURE prin care am salvat milioane de locuri de muncă. În cadrul SURE, România a beneficiat de peste 3 miliarde de euro”, a scris Ciolacu, sâmbătă, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?