Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Posibile demiteri la IPJ


Controlul care se face la Inspectoratul de Poliție Județean, timp de două săptămâni, s-ar putea lăsa cu demiteri.
Surse din IPJ susțin că oamenii ministrului Administrației și Internelor, Traian Igaș, nu au venit la Focșani pentru un control de rutină, ci cu un scop bine stabilit. De asemenea, se știe că pe unde trece corpul de control al MAI, se cam lasă cu decapitări. Printre Serviciile luate la ochi de oamenii lui Igaș s-ar număra Serviciul de Investigare a Fraudelor, al cărui șef ar putea avea de „suferit”. De asemenea, și despre unul dintre adjuncții șefului IPJ, comisarul șef Ionel Popescu, se fac anumite speculații. Nu este exclus ca în vizorul șefilor de la București să fie inclusiv șeful IPJ. 
Astfel de controale au fost efectuate și la alte inspectorate de poliție din țară. Un exemplu elocvent este cel de la IPJ Brăila, în urma căruia șeful a fost demis, iar mai mulți șefi de servicii au ajuns să fie cercetați.
Reamintim că de luni, activitatea polițiștilor vrânceni va fi verificată la sânge de ofițeri din Corpul de Control al ministrului Administrației și Internelor. Câțiva dintre oamenii lui Igaș au sosit în Vrancea încă de joi. Controlul tematic se va încheia pe data de 16 mai, când ofițerii de la București vor pleca, iar polițiștii vrânceni vor putea răsufla ușurați. Însă doar până la primirea concluziilor!
Polițiștii vrânceni au fost anunțați de miercuri despre acest control, iar acum oamenii sunt cam încordați, mai ales că nu se știe cu exactitate ce urmăresc ofițerii de la București.
Oficial, evaluarea e una normală. Neoficial, conducerea Ministerului se pregătește de alegeri, care vor avea loc anul viitor, și „ar netezi terenul” în favoarea PDL. Au fost și voci care au lansat ideea că vizita ar fi venit ca urmare a unui material difuzat de PRO Tv la emisiunea „România te iubesc”, în care se vorbea despre tăierile ilegale din pădurile Vrancei. De asemenea, potrivit altor surse, polițiștii vrânceni ar suferi acum ca urmare a protestului de la București, de anul trecut, când au strigat în fața Palatului Victoria, cât i-a ținut gura, „Ieși afară, javră ordinară”!
Cert este că membrii Corpului de control al ministrului Administrației și Internelor nu ajung prea des pe la sediile inspectoratelor de poliție din țară, dar și când ajung, uită să mai plece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?