Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Parcul Bălcescu, înfrumuseţat de liceeni


Reprezentanții Consiliului Local al Tinerilor din Focșani au demarat în forță, ieri, proiectul „Åži curat…Åži frumos…Pentru un parc spectaculos”. Elevi ai liceelor focșănene, cu excepția a două unități de învățământ, și-au dat întâlnire ieri dimineață în Parcul „Nicolae Bălcescu” din Focșani, pentru a face curățenia de primăvară. I-a așteptat acolo viceprimarul Bogdan Matișan, care le-a adus mături, vopsea, saci menajeri, dar și alte ustensile necesare activității de ecologizare.
Viceprimarul s-a arătat încântat de entuziasmul cu care elevii s-au alăturat acestei activități, care a devenit de altfel o tradiție. „Primăria Focșani, alături de tinerii din Consiliul Local al Tinerilor, se implică într-o acțiune care are tradiție. Noi i-am sprijinit, le-am asigurat mate-rialele necesare pentru ceea ce fac aici. Îmi place că elevii sunt foarte entuziaști și sper ca aceste acțiuni să îi determine pe viitor să îngrijească ceea ce au realizat”, a declarat Bogdan Matișan, viceprimarul municipiului Focșani.
Echipele reprezentative, formate din câte zece liceeni, și-au intrat rapid în roluri și au curățat tot parcul. În vreme ce fetele s-au grăbit să-l măture și să strângă gunoaiele aruncate pe spațiul verde, băieții au vopsit toate băncile. Adolescenții speră acum ca ceea ce au realizat să fie păstrat de focșănenii care se vor plimba, de acum înainte, prin Parcul „Nicolae Bălcescu”. „Ne-am implicat în această acțiune, pentru că ne dorim să avem un parc mai curat. Sperăm că oamenii ne vor respecta munca și vor încerca să păstreze curățenia în jurul lor”, a precizat Jeni Alban, elevă a Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani.
Pentru hărnicia de care au dat dovadă, elevii vor fi răsplătiți de Consiliul Local al Tinerilor cu cadouri surpriză. „Despre proiectul lansat astăzi (ieri – n.r.) pot spune că a devenit o tradiție pentru Consiliul Local al Tinerilor. Trebuie să facem și noi curățenia de primăvară în oraș, nu doar în case. Am reușit să mobilizăm aproape toate liceele din Focșani, cu excepția a două, care nu au participat din diverse motive. Suntem bucuroși că au răspuns inițiativei noastre într-un număr atât de mare, și nu se dezic de la treabă. Noi i-am stimulat, spunându-le că vom avea un câștigător, și astfel nu vor face treabă de mântuială. Dacă tot facem curățenie, să facem cum trebuie. Te doare sufletul să arunci gunoaie, când știi că niște copii s-au chinuit să facă curățenie”, a subliniat Alexandra Scînteianu, secretarul Consiliului Local al Tinerilor Focșani.
De anul viitor, liceenii vor schimba locația pentru curățenia de primăvară. Astfel, ei își vor îndrepta atenția către alte parcuri, care au mare nevoie de ecologizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?