Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO : Incendiul de pădure de la Valea Sării ar fi fost provocat chiar de bărbatul găsit carbonizat


Pompierii militari au ajuns la concluzia că incendiul care a izbucnit luni, la Valea Sării, a fost provocat chiar de bărbatul găsit carbonizat. Acesta era propritarul unui teren aflat în aproprierea locului în care au izbucnit flăcările, iar luni pornise dis de dimineață să curețe terenul de vegetația uscată. Cel mai probabil, bărbatul a dat foc resturilor vegetale, focul răspândindu-se rapid pe o suprafață mare, pe care acesta nu a mai putut-o ține sub control.
Aproape opt ore s-au chinuit pompierii să stingă incendiul, localinicii sărind și ei în ajutor. „Cu toate că pompierii militari au aplicat sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor în cazul utilizării focului deschis, un bărbat de 82 de ani și-a pierdut viața în urma unui incendiu de vegetație uscată. Luni, 3 aprilie a.c., în jurul orei 11.30, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgență 112, anunța producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Valea Sării. La fața locului s-au deplasat imediat forțe atât de la Stația de Pompieri Vidra, cât și de la Detașamentul de Pompieri Focșani și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Valea Sării, fiind mobilizate 4 autospeciale, 17 pompieri militari și 5 voluntari, aceștia fiind ajutați la stingerea incendiului de 10 angajați ai ocolului silvic și localnici. În timpul intervenției, care a durat aproape opt ore, a fost descoperit trupul neînsuflețit al unui bărbat de 82 de ani. În urma acestui incendiu au ars vegetație uscată și litieră pe o suprafață totală de cca. 5 ha și 5 stejari de pe terenurile a trei proprietari. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui foc deschis în spații deschise folosit pentru igienizarea terenului chiar de persoana decedată”, se precizează într-un comunicat de presă al ISU Vrancea.
Tot în cursul zilei de luni, pompierii au fost solicitați să intervină și pe raza orașului Panciu, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată provenită de la vița de vie. „De asemenea, trei echipaje din cadrul Stației de Pompieri Panciu au intervenit, în data de 3 aprilie a.c., pe raza orașului Panciu, pentru stingerea a 5 ha de vegetație uscată din cultura de viță de vie. În urma acestui incendiu s-au degradat cca. 9000 butuci de viță de vie. Acest eveniment s-a produs, cel mai probabil, din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător”, se mai arată în același comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?