Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Primăria și Consiliul Local Focșani sprijină CAMPIONII MONDIALI!

Comunicat de presă Primăria Focșani:

În data de 27 martie 2024, Colegiul Național „Al.I.Cuza” Focșani transmitea către Primăria Municipiului Focșani o adresă prin care solicita un sprijin în vederea participării echipei de robotică la Campionatul Mondial de profil din Statele Unite ale Americii. Având în vedere că această competiție urma să aibă loc în a doua jumătate a lunii aprilie, am inițiat în regim de urgență un proiect de hotărâre împreună cu colegii din Consiliul Local Focșani pentru alocarea sumelor necesare.

Iar în ziua următoare, în cadrul ședinței Consiliului Local Focșani, a fost aprobată alocarea sumei de 160 mii lei din bugetul local al Municipiului Focşani pe anul 2024 pentru acoperirea cheltuielilor necesare deplasării echipei de robotică „AI CITIZENS” a Colegiului Național „Al. I. Cuza” Focșani și a profesorilor însoțitori la Campionatul Mondial din Houston – SUA, precum și achiziția de componente și materiale necesare.

Și astfel, prin contribuția de 160 de mii de lei din partea municipalității focșănene, împreună cu cei 70 de mii de lei și din partea Consiliului Județean Vrancea, s-a asigurat suma necesară pentru ca întreaga echipă de robotică și cei doi profesori coordonatori să poată efectua deplasarea în SUA pentru participarea la competiția mondială.

Spre lauda elevilor focșăneni, aceștia au reușit să câştige Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge. De altfel, românii au cucerit la propriu Houston-ul, pentru că, dintre cele 243 de echipe din întreaga lume care au participat la competiţie, 4 au fost de la noi din ţară şi toate au ajuns în semifinale.

Felicitări echipei „AI CITIZENS” a Colegiului Național „Al. I. Cuza” Focșani!

Dragi elevi și stimați profesori coordonatori, sunteți Campioni Mondiali și aveți tot respectul nostru! Campionilor, în numele tuturor focșănenilor, dar și al meu personal, vă mulțumesc și mă înclin în fața performanței voastre!

Campionii mondiali merită aplaudați și felicitați: Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ștefan Bușilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ștefania Găină, Rareș Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan, Tudor Deian Bernovici, precum și profesorii coordonatori Mihaela și Tiberiu Oprea.

Primar Cristi Valentin Misăilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?