Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

ENET a oprit căldura


„Fabrica de căldură” a Municipiului Focșani, ENET, a sistat furnizarea agentului termic către populație după ce media temperaturilor nocturne a depășit 10 grade Celsius. De luni, 2 mai, cei care vor să renunțe de tot la căldura furnizată de ENET pot depune cereri. „De miercuri dimineață, ENET nu a mai furnizat agent termic pentru populație, datorită încălzirii temperaturii exterioare. Cei care vor să depună cereri pentru debranșare o pot face de luni, 2 mai”,a declarat Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvânt al ENET.
În continuare, sistemul centralizat de alimentare cu energie termică al municipiului Focșani funcționează pe păcură, asta pentru că GDF Suez a sistat furnizarea gazelor naturale din cauza datoriilor acumulate. La finele lunii martie, debitul se ridica la 14 milioane de lei, în condițiile în care suma pe care ENET o avea de recuperat de la populație se ridică la aproape 12 milioane de lei. De atunci s-au făcut plăți eșalonate, însă ENET funcționează tot pe păcură.
Vestea că nu mai primesc căldură în calorifere pe timp de noapte îi bucură pe focșăneni, care așteptau demult ca acest lucru să se întâmple. Făcând un calcul simplu, ajungem la concluzia că iarna a fost lungă, iar facturile destul de mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?