Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Navetele spaţiale americane, expuse în muzee


Navetele spațiale americane, care au jucat un rol cheie în cucerirea spațială, vor fi expuse în patru muzee din Statele Unite ale Americii, la 30 de ani de la zborul inaugural al acestui tip de vehicul orbital, au anunțat marți specialiștii de la NASA. Primul vehicul spațial conceput pentru a putea fi refolosit și pentru a transporta în același timp atât echipaj uman, cât și o încărcătură voluminoasă, naveta spațială americană a permis lansarea primului telescop spațial, Hubble, în 1990, și construirea Stației Spațiale Internaționale (ISS) începând din 1998, a cărei amenajare a fost recent fina-lizată.
Discovery, cea mai veche dintre navete, a cărei ultimă lansare a avut loc în februarie, va ajunge la Muzeul național al aerului și spațiului din Washington , a anunțat directorul NASA, Charles Bolden, el însuși un fost astronaut și comandant la bordul unei navete spațiale. Discovery, naveta care a călătorit cel mai mult în spațiu, va fi expusă într-o anexă a muzeului, Steven Udvar-Hazy Center, din apropiere de aeroportul internațional Dulles, în Virginia, situat la periferia capitalei Washington.
Discovery va lua, astfel, locul navetei Enterprise care este expusă deja acolo. Enterprise, un vehicul experimental care nu a zburat niciodată pe orbită, ci doar în atmosferă, va fi expusă la Intrepid Sea, Air and Space Museum din New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?