Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Energia procurată din alimentaţia potrivită


Indiferent că mergem la birou, că ne aflăm la școală sau că suntem la jogging în timpul nostru liber, dacă dorim să atingem performanțele așteptate trebuie să ne hrănim cât mai bine și cât mai sănătos.
 
1. Grăsimea: cel mai important furnizor de energie!
Dacă se anunță dimineața o ședință îndelungată și solicitantă, indicat este ca la micul dejun să servim și alimente care conțin grăsime, deoarece aceasta ne alimentează organismul cu energie pe lungă durată. În loc de două ore, cât am rezista fără mic dejun sau cu unul nu foarte bogat, rezistăm 4 sau 5, fără să ne atingem de vreun biscuite sau de saratelele de pe birou. Cu alte cuvinte, dimineața putem servi liniștiți brânzeturi sau sandwich cu produse din carne sau putem presăra câteva nuci pe felia de pâine cu dulceață.
 
2. Prea mult ulei strică!
Bineînțeles că acizii grași nesaturați sunt foarte importanți, iar bucătăria mediteraneană bogată în ulei de măsline este apreciată pretutindeni. Totuși, pentru a acumula suficiente grăsimi nesaturate este de ajuns o singură linguriță de ulei din nuci, semințe de in. Aceste sortimente de ulei sunt din punct de vedere al compoziției mai bune decât cele de măsline. În general este valabil următorul lucru: uleiul este digerat mai greu și deține multe calorii. Cu cât consumăm mai puțin, cu atât trăim mai sănătos.
 
3. Untul în detrimentul uleiului
Avantajul untului este acela de a fi digerat mai repede față de ulei. Untul: 1-2 ore, față de 6-7 ore în cazul uleiului. Cine dorește să aibă o masă ușoară, acela este sfătuit să gătească și cu unt atunci când se poate. Dacă facem sport, nu este indicat să consumăm mâncăruri preparate cu ulei decât după 2-3 ore de la terminarea antrenamentului, deoarece organismul nostru, solicitat fiind din cauza mișcării, nu arde grăsimile imediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?