Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Ţăranii încep campania pentru subvenţiile europene


15 specialiști de la Camera Agricolă Vrancea vor ajuta funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în preluarea cererilor țăranilor pentru subvenția unică pe suprafață. Cei 15 specialiști îi vor sprijini pe funcționarii APIA în perioada preluării cererilor de la fermieri, respectiv până la 15 mai. Măsura era necesară deoarece din acest an procedura de înregistrare este mai greoaie prin introducerea digitizării. Totodată, a afirmat directorul Camerei, Gabriel Necula, specialiștii vor oferi informații despre accesarea fondurilor europene acordate agricultorilor.
„Am luat această decizie pentru a veni în sprijinul fermierilor dar și pentru a le prezenta acestora măsurile 141 și 112 prin care pot be-neficia de ajutoarele financiare acordate de Uniunea Europeană”, a precizat Gabriel Necula.
Conform regulilor europene, pentru cererile de plată depuse după data de 16 mai, se vor aplica penalități de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie 2011, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plății pentru anul în curs.
„Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafață persoanele fizice și/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendași, concesio-nari, administratori în cadrul asociațiilor în participațiune etc.”, precizează APIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?