Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Primăria Panciu riscă să intre în incapacitate de plată


Primăria orașului Panciu are datorii de aproximativ 8,5 milioane de lei, iar bugetul pentru acest an este insuficient pentru funcționarea la cotă de avarie. Pentru 2011, autoritățile locale din Panciu ar avea nevoie de minim șase milioane de lei. Primarul orașului Panciu, Ion Petre, a afirmat că, fără acești bani, administrația locală va intra în incapacitate de plată.

Primarul orașului Panciu, Ion Petre, a declarat că instituția pe care o conduce are arierate în valoare de aproximativ 8,5 milioane de lei către furnizorii de servicii dar și pentru cofinanțarea investițiilor cu finanțare europeană. „În acest moment, Consiliul Local Panciu are o restanță la plăți în valoare totală de 8,5 milioane lei. Peste 2,2 mi-lioane de lei înseamnă datorii către furnizorii pentru servicii publice asigurate la școli, grădinițe, Centru de reabilitare pentru persoane cu handicap, spital, Casa de Cultură, Bibliotecă, S.P.G.C.L. De asemenea, Primăria Panciu are datorii de peste șase milioane de lei, reprezentând partea de co-finanțare pentru proiecte cu finanțare europeană, fina-lizate sau în curs de finalizare”, a afirmat primarul Ion Petre.
Primăria Panciu se confruntă cu o situație specială din punct de vedere financiar din cauza lipsei veniturilor locale proprii. „Sumele estimate a fi încasate la bugetul propriu sunt în valoare totală de 3,8 milioane lei, reprezentând maxim 30 % din veniturile necesare pentru funcționarea Consiliului Local, a Primăriei și a instituțiilor subordonate”, a explicat primarul Ion Petre. Neplata acestor arierate va duce la blocarea proiectelor de dezvoltare locală pe fonduri guvernamentale și
structurale.

6 milioane pentru funcționare la cota de avarie

Primarul Ion Petre a arătat că pentru funcționarea în regim de avarie a instituției este nevoie de minim șase mi-lioane de lei. „Suma de șase milioane de lei este necesară pentru a putea asigura dobânda la credite BERD – 660 mii lei, iluminat public-factura curentă- 300 mii lei, încălzire și cheltuieli mate-riale școli, licee, grădinițe-450 mii lei, încălzire și cheltuieli materiale Spitalul Orășenesc-170 mii  lei, salarii – 1,9 mi-lioane lei, cofinanțări proiecte – 900 mii  lei, cheltuieli bunuri și servicii-1,1 milioane lei, iar pentru cheltuieli de personal pentru însoțitorii persoanelor cu handicap trebuie suma de 500 mii lei”, a afirmat primarul din Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?