Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Militarii îi bat obrazul prefectului


Membrii Sindicatului Cadrelor Militare în Re-zervă și Retragere – Filiala Vrancea îi reproșează prefectului că a omis să includă în lista organizațiilor civice și Sindicatul Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere. Militarii sunt de părere că acest lucru s-a întâmplat deoarece, „poate voluntar, poate involuntar”, au făcut „greșeala” de a nu-și fi făcut „simțită” prezența în municipiu, ca să poată deveni „un adversar redutabil Guvernului”. „Vă asigurăm că vom reconsidera po-ziția noastră, în așa fel ca la următoarele runde de discuții instituția Prefectului să ne considere demni de luat în considerație, deoarece din experiența noastră, Guvernul nu ia în serios decât adversari puternici, care-i dau replici pe măsura ilegalităților pe care le comite cu rea-credință împotriva cetățenilor, în gene-ral, mai ales împotriva militarilor în rezervă, în special”, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului.
Militarii îi mai spun prefectului că nu au pretenția ca acesta să le înțeleagă doleanțele pentru că el nu știe ce înseamnă să fii umilit așa cum sunt umiliți ei de către partidul de la guvernare. „Nu avem pretenția să ne înțelegeți, pentru că nu puteți, nu ați fost umilit așa cum ne-a umilit partidul-stat, luându-ne statutul social pe care l-am câștigat prin sacrificiile făcute de noi și de familiile noastre, dar pe care îl vom recâștiga prin hotărâri judecătorești în țară sau la CEDO, dar merita să vă înștiințăm că nu este bine să ne desconsiderați”, mai spun militarii în comunicatul de presă.
Deși contactați, reprezentanții Prefecturii nu ne-au oferit un punct de vedere.
Membrii sindicatului vor participa, pe 24 ianua-rie, la un miting și un marș de protest, în București. Mitingul de protest se va desfășura la sediul Guvernului, unde va fi depusă și o petiție. În timpul marșului de protest sindicaliștii vor merge din Piața Victoriei până la sediul Televiziunii Române pe care ei o numesc Televi-ziune Antiromână și Antinațională, după care sindica-liștii vor depune o petiție la Palatul Cotroceni. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?