Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Păulești. Echipamente digitale și TIC în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale”

            Autoritățile din comuna Păulești au la dispoziție suma de 321.204,17 lei, finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru echipamente digitale și TIC în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Păulești”. Așa se face că a fost scos la licitație pe SEAP un contract în acest sens, intenționându-se a fi achiziționate echipamente atât pentru școala în cauză, cât și pentru cele două structuri aflate în subordinea acesteia, pentru – așa cum se precizează în caietul de sarcini – „un mediu favorabil desfășurării unui proces de învățământ de o calitate superioară”.

În total, de dotări vor beneficia elevii din 11 săli de clasă, precum și cei care participă la ore în laboratorul de informatică al Școlii Gimnaziale Păulești. Astfel, se urmărește „transformarea digitală a Școlii Gimnaziale Păulești și a celor două structuri din subordinea acesteia; asigurarea infrastructurii și resurselor tehnologice necesare, permițând accesul elevilor la tehnologie prin laboratorul de informatică, cel de fizică și a echipamentelor digitale, sporirea calității și siguranței mediului de învățare; oferirea dotărilor necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă, laboratoare, în sala de sport și în cabinetul de consiliere și asistență psihopedagogică”.

Totodată, se urmărește îmbunătățirea „calității serviciilor educaționale și psihopedagogice prestate (…) și va ușura munca persoanelor care își desfășoară activitatea”. Aceasta pentru că ceea ce se va achiziționa în cadrul proiectului va putea fi folosit de toți elevii și de cadrele didactice din cadrul Școlii Gimnaziale Păulești, Școlii Gimnaziale Hăulișca, dar și a Grădiniței și Școlii Primare Păulești – Fundătura. „Școala Gimnazială Păulești este o unitate cu personalitate juridică de pe raza UAT Păulești, cu un total de 158 de elevi și preșcolari înscriși: 41 de preșcolari, 73 elevi de învățământ primar și 44 elevi învățământ gimnazial”, se mai explică în documentație.

Contractul este împărțit pe două loturi, primul incluzând echipamente digitale și IT pentru laboratorul de informatică, respectiv o tablă interactivă de minim 65 inc. cu suport, 16 laptopuri, un sistem sunet, o multifuncţională, o cameră videoconferinţă și un router Wi-FI, în timp ce cel de-al doilea, pentru cele 11 săli de clasă, include 11 table interactive de minim 75 inc. și suporturile aferente, 11 laptopuri, 11 sisteme sunet, 11 multifuncţionale, 11 camere videoconferinţă, dar și 11 scanere documente portabile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?