Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Scandal la Grădinița 13 Focșani. O mamă spune că fetița sa a fost mușcată de o căpușă. Directoarea susține că a venit cu insecta de acasă


O femeie din Focșani, mama unei fetițe de 4 ani și 10 luni, susține că a sa copilă a ajuns direct la spital, de la grădiniță, cu o căpușă înfiptă în creștetul capului. Copila învață la Grădinița nr. 13 din Focșani.
Focșăneanca susține că, la începutul săptămânii trecute, și-a luat ca de obicei copilul de la grădiniță, în jurul orei 16.00, cea mică fiind înscrisă la program prelungit. În acel moment a observat că fetița are o căpușă înfiptă în creștetul capului. Imediat și-a luat copilul și a mers la spital, unde i-a fost scoasă căpușa, fiindu-i prescrise antibiotice timp de 10 zile. „Am găsit căpușa exact în creștetul capului, unde este vârtej. Îi mulțumim lui Dumnezeu că s-a înfipt acolo și că am văzut-o exact când să plecăm de la grădiniță. Am mers imediat la spital, unde i-a fost scoasă cu bisturiul și i-au fost prescrise antibiotice pentru 10 zile. Am fișa copilului și rețeta. Medicii au spus că avea cam șase ore de când era înfiptă căpușa acolo, iar eu am luat fetița la 16.00. Acum trebuie să o supraveghem timp de 6 luni, să nu aibă amețeli. Trebuie văzut dacă nu se infectează scalpul sau dacă are schimbări bruște”, ne-a spus femeia.
Aceasta a adăugat că în ziua următoare a mers la grădiniță, pentru a-i spune directoarei că sunt probleme, ce trebuie remediate. Una dintre probleme în opinia femeii ar fi iarba, care a crescut de aproape un metru și nu a tuns-o nimeni. În opinia acesteia, copilul său a luat căpușa din iarba crescută în curtea unității de învățământ. „I-am spus directoarei, iar ea a susținut că grădinița nu are nicio problemă. Că a venit copilul cu căpușa de acasă, că noi locuim la țară. Noi locuim la bloc, nu la țară. Directoarea a făcut mare circ, dar noi doar i-am spus de probleme, ca să nu se mai întâmple. Au mai fost probleme și cu păduchii, cu paianjenii și altele… ori cu paianjenii nu vin copiii de acasă. Fiica mea este și alergică și de câte ori era pișcată se umfla și avea mâncărimi vreo trei săptămâni. Îi trecea greu”, a afirmat focșăneanca. Aceasta a adăugat că cele două educatoare ale fiicei ei au înțeles situația, ba chiar au sunat-o seara să se intereseze de starea copilului.

În replică, directoarea Grădiniței nr. 13 Focșani, Viorica Pristavu, susține că fetița a venit cu căpușa de acasă. „Este de la ea de acasă, nu face dovada de unde este căpușa. Noi avem asistentă care face triajul zilnic, am făcut în grădiniță dezinfecție, dezinsecție, deparazitare, avem documente care atestă lucrurile astea. Nu am putut tăia iarba din curte pentru că a fost timp ploios, când s-a putut a fost tăiată. Dumnealor (mama și tatăl fetiței mușcate de căpușă-n.r.) când au venit la grădiniță au venit cu scandal, au avut un limbaj vulgar și violent. De față erau mai mulți părinți și educatoarele, era serbare. Mă gândesc să-i dau în judecată. Noi avem 180 de copii în grădiniță și nu e curios că dintre toți, unul singur a avut problema asta? Ca și părinți, probabil așa au considerat să reacționeze, dar nu a fost o discuție civilizată, mi-au aruncat și niște documente în față”, a precizat directoarea Grădiniței nr. 13 Focșani.

59 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?