Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Moda second-hand în sezon de criză


Vremurile de criză necesită măsuri de criză. Tot mai mulți adjudeni își „înnoiesc” garderoba cu haine second-hand. Scăderea salariilor și creșterea prețurilor din ultima perioadă i-au făcut pe adjudeni să-și regândească bugetul, apelând la soluția hainelor la mâna a doua. În fiecare vineri, oborul din piața Adjud este luat cu asalt de cei care nu vor să cheltuiască o avere pe îmbrăcăminte. Prin vrafurile de haine ce se revarsă pe mese și chiar pe jos, adjudenii pot să găsească tot ce-și doresc. Iar dacă se tocmesc cu vânzătorii oacheși, cu mustață și pălării, sau cu consoartele lor cu rochii multicolore, pot obține reduceri substanțiale.

În piața Adjud poți găsi tot ce vrei în materie de haine purtate, de la articole de îmbrăcăminte, lenjerii de pat, genți și perdele până la încălțăminte și lenjerie intimă. Prețurile variază în funcție de calitatea produselor și a numelor firmelor de pe etichetă. Hainele ce aparțin unor mărci cunoscute precum Nike, Puma, Esprit sau Dolce & Cabana sunt mai scumpe, prețul lor oscilează între 10 și 30 lei, depinzând, totodată, și de articolul în sine. Pentru cei cu bugetul mai restrâns sunt oferte de două bucăți la 5 lei sau orice articol la 2 lei. Comercianții sunt foarte mulțumiți de afacerea cu haine second-hand, fiind printre puținele afaceri care merg pe timp de criză. „Mergem destul de des în alte țări, în special Germania, pentru a ne aproviziona cu marfă și o vindem în zilele de târg în diferite orașe. E oboseală, dar merită. Acum, când toată lumea se plânge că e afectată de criză, noi chiar nu avem de ce să ne lamentăm”, a spus un comerciant de haine second-hand. Dacă până nu demult, multe persoane își puneau problema cât de igienic este să-ți cumperi haine purtate de alții, acum adjudenii sunt tot mai încrezători în faptul că nu pot lua diferite boli dacă îmbracă astfel de haine. „Am înțeles că aceste haine sunt dezinfectate, altfel nu pot fi introduse în țară. În plus eu le spăl cu apă clocotită înainte de a le purta. Cu banii pe care îi dau pe o bluză într-un magazin de fițe, de aici îmi cumpăr mai multe”, a precizat Simona.

Nebunia hainelor de firmă

Cei mai mulți dintre cumpărătorii hainelor din oborul Adjud sunt tinerii, în căutarea hainelor de firmă. Deoarece produsele unor branduri cunoscute sunt foarte scumpe și adolescenții vor să fie mereu la modă, ei recurg la soluția hainelor folosite, dar cu etichetă „de firmă”. „Eu vin în fiecare vineri să-mi cumpăr haine de aici. Le aleg numai pe cele de firmă, pe care nu aș putea să le achiziționez din Mall . Prefer să-mi iau o haină second hand de calitate, decât una nouă, rea-lizată din material sintetic. În plus, nimeni nu va purta aceeași bluză pe care o am și eu, hainele de aici sunt unicat”, a spus Andreea, o tânără din Adjud. Comerțul cu haine la mâna a doua este foarte profitabil în Adjud. Tot mai multe magazine cu articole vestimentare s-au închis din cauza prețurilor ridicate, lăsând în urmă afișe cu spații „de închiriat” în vitrine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?