Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

PSD nu va susţine niciun guvern minoritar


Președintele PSD, Victor Ponta, exclude posibilitatea ca partidul său să susțină un guvern minoritar, indiferent din ce partide ar fi format. „Niciodată, cât eu voi fi liderul, PSD nu va mai susține un alt guvern decât un guvern social-democrat. Cred că așa e corect față de alegătorii noștri. Că vor fi situații de tranziție, la un moment dat, înainte de alegeri, că ar fi un guvern de tehnocrați care pregătesc alegerile sau cum a fost Guvernul Isărescu în istoria noastră, asta nu pot să exclud, dar ca să cer voturile oamenilor pentru PSD ca să-i aduc pe alții la putere, nu cred că e în regulă”, a declarat, Victor Ponta.
El a subliniat, de asemenea, că PSD nu va intra la guvernare decât în cazul câștigării alegerilor, chiar dacă moțiunea de cenzură de marți va trece. „Dacă vrem să facem ceva cu adevărat serios pentru România, trebuie să mergi în primul rând să ai sprijin și legitimitate populară”, a explicat Victor Ponta.De asemenea, el a arătat că scopul moțiunii de cenzură nu este neapărat pentru a cădea Guvernul, ci pentru a opri măsurile acestuia de reducere a salariilor și pensiilor.
„De data aceasta, scopul moțiunii de cenzură este 99 la sută să blochezi aplicarea unor măsuri pe care noi le considerăm absolut inacceptabile și antisociale. Pentru noi, obiectivul – 99 la sută – nu este să-l dăm jos pe dl. Boc, deși ar fi foarte bine lucrul acesta, ci să blocăm tăierea de pensii, salarii și indemnizații”, a precizat liderul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?