Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Vrâncenii au petrecut Revelionul în Piaţa Unirii


Miile de vrânceni care au petrecut Revelionul în Piața Unirii din Focșani, au avut parte de muzică de cea mai bună calitate și pentru toate gusturile. Spectacolul a durat aproximativ șapte ore, iar pe scenă au urcat Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”, RO-Mania, Mandinga, Distinto, Guess Who, Bordo, T-Funky Fresh, No Mercy și Pachanga.
Trecerea în noul an s-a făcut pe ritmurile formației No Mercy. Aproape de miezul nopții, platoul și bulevardul Unirii au fost pline de vrâncenii care au dorit să petreacă în aer liber, alături de artiștii preferați, dar și pentru a admira focul de artificii. Majoritatea celor prezenți au avut la ei și tradiționala șampanie pe care au deschis-o la miezul nopții pentru a ciocni un pahar alături de cei dragi.
Deși temperatura a fost destul de scăzută, petrecăreții au găsit moda-lități să rămână până la finalul spectacolului. Unii dansau în ritm cu muzica, alții pur și simplu pentru a se încălzi. Copiii au fost cei mai încântați de petrecerea oferită de Revelionul 2011. Micuții alergau prin Piața Unirii, se zbenguiau și cântau alături de artiștii preferați.
Ultimile minute ale anului 2011 au fost petrecute de miile de vrânceni urmărind un superb joc de flăcări FX care a fost proiectat în Piața Unirii, sistem adus din Marea Britanie special pentru cumpăna dintre ani. Ultimile zece secunde ale anului trecut au fost cronometrate în sens invers pe trei panouri uriașe, vrâncenii numărând cu glas tare până la momentul zero, momentul intrării în noul an. Intrarea în 2012 a fost întâmpinată cu multă șampanie, chiote de bucurii, îmbrățișări și urări de „La Mulți Ani!”. Noul an a fost întâmpinat de un superb foc de artificii care a durat aproximativ 15 minute.

Deși previziunile față de un an mai bun sunt destul de rezervate, majoritatea vrâncenilor prezenți în piață privesc cu încredere și speranță în  noul an

„Sunt alături de familie, suntem sănătoși, avem o șampanie cu care întâmpinăm noul an. Ce putem să ne dorim mai mult? Suntem încrezători că 2012 va fi mai bun, deși toate previziunile arată contrariul. Sper să ne ajute Dumnezeu ca anul 2012 să ne aducă o schimbare în bine”, ne-a declarat Alexandru, un tânăr din Focșani, care a ținut ca împreună cu familia sa să petreacă Revelionul în Piața Unirii. 
„Revelionul din acest an e inedit. Noi nu prea ieșim, de obicei. Este pentru prima dată când venim și este foarte frumos. Este bine că se organizează Revelionul în piața pu-blică și să se organizeze și în anii următori. Lumea se distrează la așa evenimente”, ne-a spus Åžtefan Bouroș.
 „E frumos, mă bucur că s-a organizat așa un spectacol de Revelion. Eu de mai bine de 10 ani petrec Revelioanele în Piața Unirii și zic că a fost frumos în fiecare an”, spune Emil Jugănaru, 56 de ani, din Focșani.
„Este extraordinar de frumos acest Revelion. Am venit de la Vrâncioaia ca să ne distrăm în Piața Unirii de Revelion. Am mai fost și în alți ani, dar anul ăsta e mai frumos ca oricând, mai ales că e organizat în Piața Unirii. Muzica este foarte bună și e pentru toate gusturile. Să se facă așa ceva în fiecare an”, este de părere Silviu Marcu, 49 de ani.
„Este foarte frumoasă această seară, foarte frumos acest Revelion. Nu e pentru prima dată când vin aici. Mereu am venit cu mare drag și o să vin cu mare drag. E mult mai frumos acum, de când au renovat piața publică. Să se organizeze în fiecare an Revelion aici, de fiecare dată să fie mai frumos. Eu o să vin de fiecare dată”, afirmă Mărioara Toma, 50 de ani, din Focșani.
„Nu e pentru prima dată când petrec Revelionul în Piața Unirii, dar anul acesta este incredibil de frumos, mai ales că Piața a fost de curând modernizată. Eu vreau să se organizeze an de an astfel de petreceri, pentru că e foarte frumos”, ne-a spus și Gabi, 52 de ani, din Focșani.
 „Nu e pentru prima dată când vin de Revelion în Piața Unirii, am mai fost, dar anul aceasta e mai frumos ca în anii trecuți pentru că e organizat în Piața Unirii, dar și datorită artiștilor chemați. E bine că se organizează astfel de petreceri în fiecare an”, spune Silvia, 22 de ani, din Focșani.
 „Este primul an când petrec Revelionul în Piața Unirii și chiar îmi place. Am venit ca să îi văd și pe cei de la No Mercy și Pachanga, deoarece îmi plac. Vrem astfel de petreceri în fiecare an”, afirmă și Iulia, o tînără de 21 de ani.
„Este foarte frumos în această seară. Atmosfera, muzica, oamenii, totul e de nota 10. Ar fi foarte bine să se organizeze astfel de petreceri în fiecare an, mai ales că nu toată lumea are bani să petreacă într-un restaurant sau să plece pe undeva de Revelion.  Revelionul din acest an este foarte frumos. Eu am venit de mai multe ori, aici, de Revelion, dar anul acesta este foarte frumos”, ne-a declarat Ionel, 37 de ani, din Focșani. 

Artiștii, încântați să petreacă Revelionul la Focșani

Artiștii care urcat la cumpăna dintre ani pe scena din Piața Unirii s-au declarat încântați de modul cum știu să petreacă vrâncenii și spun că vor mai veni aici cu mare drag.
Marty Cintron, solistul trupei No Mercy, le-a urat vrâncenilor să aibă parte de un an nou plin de bucurii și fără greutăți. „Este minunat în acest oraș, chiar dacă e frig afară, oamenii știu să se distreze și să încălzească atmosfera. Sunt încântat să trec în noul an alături de focșăneni. Este pentru prima dată când vin aici și e minunat! Cetățenii sunt incredibili, știu să se distreze. Pentru noul an le doresc tot binele din lume și tot ce își doresc să li se îndeplineacă și să asculte în continuare No Mercy! Eu sunt foarte fericit să fiu aici, alături de ei!”, ne-a spus Marty Cintron.
Membrii trupei Pachanga au spus că au ales să petreacă Anul Nou în România deoarece românii, dar în special vrâncenii, sunt oameni deosebiți. „A fost minunată această seară. Iubim acest oraș. Oamenii sunt minunați, știu să se distreze. Noi iubim Focșaniul! Noi puteam să ne ducem în alt oraș, dar am ales să trecem în Noul An aici, pentru că știm că românii, dar în special vrâncenii, sunt deosebiți. Ei știu să se distreze, știu să trăiască. Îi iubim pe focșăneni și iubim acest oraș”, ne-au spus cei doi membri ai trupei Pachanga.
„De fiecare dată când venim la Focșani, ne place foarte mult. E super tare la Focșani. Eu sunt 75 % moldoveancă și sunt atașată de acest oraș. Pot să zic că sunt de aici pentru că de fiecare dată când vin în acest oraș mă simt foarte bine”, ne-a spus Silvia, membra trupei Bordo

La cumpăna dintre ani, a fost citit mesajul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan

„Acum, la trecerea dintre ani, doresc să urez tuturor vrâncenilor sănătate și fericire! Transmit un gând bun tuturor celor care au ales să se bucure de trecerea dintre ani în frumoasa noastră Piață a Unirii din municipiul Focșani, dar și celor care petrec Revelionul alături de cei dragi, în alte locuri. Nu în ultimul rând vreau să le transmit o urare călduroasă și vrâncenilor care sunt plecați la muncă în toate colțurile lumii.
Dragi vrânceni, pășim în 2012 cu speranța și încrederea că anul care vine va fi unul mai bun decât cel care a rămas în urmă! Un an în care sper ca dezbinarea dintre cetățenii acestei țări să dispară, la fel de mult cum îmi doresc ca toți românii să-și recapete speranța că lucrurile se pot schimba în bine pentru ei și pentru familiile lor!
Stă în puterea noastră, a tuturor, să facem viața mai bună, iar eu cred, cu sinceritate, că 2012 poate aduce schimbarea atât de necesară acestei țări. Sper ca din ce în ce mai mulți români din țară, dar și cei de peste hotare, să realizeze că pentru a ne fi mai bine trebuie, înainte de orice, să facem alegerile cele mai bune!
Speranța și încrederea sunt sentimentele cu care încep acest nou an. Îmi doresc ca în această seară să călcăm cu toții în 2012 însoțiți de aceste sentimente nobile: speranță și încredere!
De asemenea, doresc vrâncenilor mei dragi ca pe tot parcursul anului 2012 să fie sănătoși, fericiți și înconjurați de cei dragi.
În ceea ce mă privește, vă asigur, așa cum o fac la fiecare început de an, că îmi voi dedica toată priceperea și puterea de muncă pentru binele acestei comunități, pentru binele vrâncenilor pe care nu am încetat, nici o clipă, să îi pun pe primul loc! Primul loc în inima mea și în gândurile mele.
La mulți ani 2012!
Fie ca în acest an adevărul și dragostea să învingă minciuna și ura!”

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?