Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Proteste de amploare în mai multe localităţi din ţară


Mii de oameni protestează în fața prefecturilor din Brașov, Deva, Satu Mare, Iași, Miercurea Ciuc, Ploiești și Piatra Neamț, față de măsurile de austeritate anunțate de Guvern, scandând lozinci împotriva președintelui Traian Băsescu și a Guvernului.

Participanții la mitingul de la Brașov au forțat intrarea în sediul Prefecturii, iar o parte dintre ei au aprins lumânări și au ars fotografii cu Traian Băsescu

La Deva, participanții la miting au dat foc unui banner și unei fotografii cu Traian Băsescu, unul dintre protestatari spunând că Băsescu ar trebui să se oprească, „…până nu pățește ca și Ceaușescu. Am să-i transmit un mesaj: cancerul țării este el, nu cei despre care a spus el”.

Oamenii au scandat „Hoții”, „Jos Guvernul” și au avut trompete cu care au făcut zgomot și au avut pancarte pe care scria „Gargară, politicianism”, „Un profesor înfometat nu poate educa un popor”, „Ne-ați luat un drept câștigat, titularizarea”.

Åži în fața Prefecturii Neamț, aproximativ două mii de persoane au participat la un miting de protest față de măsurile de austeritate anunțate de Guvern, iar la Ploiești circa 2.000 de bugetari și pensionari au protestat , blocând traficul în centrul orașului.

Protestatarii au scandat „Jos Băsescu”, „Jos prefectul”, „Rușine” și au adus două cruci, pe una fiind scris numele premierului, iar pe cealaltă fiind trecut numele președintelui Traian Băsescu.

Liderii sindicali și alți protestatari au ținut discursuri prin care și-au manifestat dezaprobarea față de măsurile anticriză ale Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?