Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Focşaniul scapă de troiene cu Armata şi Jandarmeria


   Focșaniul va fi deszăpezit începând de azi cu ajutorul militarilor. Primarul Decebal Bacinschi a cerut ieri, în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență, ajutorul Armatei pentru a putea desfunda străzile din Focșani. „Am cerut ajutorul și ne-au promis că vor trimite o echipă de militari. Singura condiție a lor a fost să le asigurăm utilajele necesare. Astăzi (n.r. ieri) am fost ajutați și de Jandarmerie. Vreau să le mulțumesc acestor oameni pentru că ne dau o mână de ajutor și putem să redăm circulația cât de repede se poate”, ne-a declarat Decebal Bacinschi.
   Acțiunile de deszăpezire în Focșani au început să dea roade. Ieri, au fost deblocate câteva străzi din cartierele orașului și drumul spre Mândrești. „Am decis ca prima dată să desfac străzile unde circulația este mai intensă și apoi să intru pe cele mici. O să intrăm în zilele care urmează și pe Comisia Centrală, pe Fundătura Cuza Vodă, pe strada Moldova, dar în general se merge pe străzile unde circulația este mai intensă. Zăpada pe unele străzi este cât casa, efectiv în unele locuri este de trei, patru metri. Am încercat să încărcăm zăpada și să o transportăm, dar se lipește de cupă și nu poate să răstoarne cupa excavatorului. Avem 25 de utilaje scoase în stradă, nu cred că mai sunt orașe în județ care să aibă atâtea utilaje în stradă”, a rezumat primarul.
   Bacinschi a refuzat ideea de a face pentru anii viitori un contract cu o firmă privată și a explicat de ce. „Prin contract, firma nu intervine când este cod portocaliu. Noi am ieșit. Care este avantajul? Plus că este mai ieftin în regie proprie”, a spus edilul. De asemenea, el a făcut apel la cetățeni pentru a da o mână de ajutor pentru deszăpezirea orașului. O parte din angajații Direcției de Dezvoltare nu au reușit să ajungă la serviciu. Potrivit unor surse, lucrătorii au rămas blocați în localitățile Cârligele, Mărășești și Răstoaca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?