Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

VIDEO şi GALERIE FOTO: Trei eleve ACCIDENTATE PE TRECEREA DE PIETONI de la Comisariat


Neatenția unui tânăr șofer și lipsa dispozitivelor de calmare a traficului au făcut trei victime pe trecerea de pietoni de la Comisariat, ieri după-amiază, în jurul orei 17.00. Este vorba de trei eleve de clasa a VIII-a, colege de clasă. Andreea Ștefania F., Andreea T. și Georgiana P., toate de 15 ani, s-au angajat regulamentar în traversarea Bulevardului Unirii, pe trecerea de pietoni de la Comisariat, moment în care au fost acroșate de un Opel, condus de un tânăr de 23 de ani, Mădălin R., din Tâmboiești, care circula pe direcția Centru-Sud. Martorii accidentului au spus că șoferul unei alte mașini a oprit pentru a le acorda prioritate fetelor, în timp ce șoferul Opelului, care circula pe banda II, și-a continuat deplasarea, lovindu-le. „Le-a luat și le-a aruncat pe banda cealaltă. Una avea sânge la nas și la gură și mai era o alta mai rănită. Cea de-a treia a fost lovită mai puțin și s-a ridicat imediat. Prima mașină a oprit să le acorde prioritate, dar el nu”, a spus un martor.
     La fața locului au ajuns o ambulanță SAJ și un echipaj SMURD, dar și polițiștii. Victimele au fost preluate de echipajele medicale, fiindu-le acordat primul-ajutor, după care au fost duse la spital pentru investigații și tratament de specialitate. Toate trei au fost rănite la cap, dar la o primă evaluare nu păreau a avea leziuni grave. „Este vorba de trei fete, care se deplasau în calitate de pietoni și au fost accidentate pe trecere. Ele au suferit traumatisme cranio-cerebrale și traumatisme cranio-faciale. Au fost transportate la UPU pentru mai multe investigații medicale”, a precizat dr. Laurențiu Albiș, directorul medical al SAJ Vrancea.
    Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest și nu era băut. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vărămare corporală din culpă. „Accidentul s-a produs în jurul orei 17.05, pe Bulevardul Unirii din Focșani. Din primele verificări a rezultat că un conducător auto, din comuna Tâmboiești, în timp ce conducea un autoturism marca Opel, din direcția Centru către Sud, pe banda de lângă ax, nu a acordat prioritate de trecere unui grup de trei pietoni angajați în traversarea străzii pe marcajul pietonal din fața Centrului Militar Zonal, acroșându-i cu partea din față a autoturismului. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a celor trei persoane, care au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat alcooltest și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, ne-a declarat inspector principal Claudiu Marinică, de la Biroul Rutier Focșani.

    Șoferul le-a spus polițiștilor că a venit de pe strada Tinereții și că le-a acroșat pe fete deoarece acestea ar fi traversat în fugă. Martorii l-au contrazis, ei spunându-le polițiștilor că pur și simplu el nu le-a acordat prioritate, deși mașina de lângă el a oprit.
    De-a lungul timpului, pe trecerea de pietoni de la Comisariat s-au produs destul de multe accidente rutiere ca urmare a neacordării de prioritate. Putem reaminti cazul femeii accidentate de fostul șef al Gărzii de Mediu, Petrică Nițu, dar și cazul a două fetițe, accidentate anul trecut, în timp ce se îndreptau spre școală. Cu toate acestea, dispozitive de calmare a traficului nu au fost montate nici acum, deși „Monitorul de Vrancea” a scris de mai multe ori despre pericolul la care sunt expuși pietonii. Polițiștii au făcut adrese către Direcția de Dezvoltare din cadrul Primăriei Focșani, prin care au solicitat montarea de dispozitive de calmare a traficului la mai multe treceri de pietoni, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Potrivit unor surse oficiale, la primărie au fost trimise cel puțin cinci adrese, ultima discuție având loc chiar zilele trecute. Potrivit acelorași surse, în zona trecerii de pietoni de la Comisariat ar urma să fie montate dispozitive în curând, autoritățile făcând demersuri pentru cumpărarea lor.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?