Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Deputatul Victor Roman: USL protejează proprietarii de drept, nu samsarii


   Deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman, a declarat că restituirea proprietăților reprezintă o prioritate pentru Guvernul USL. Potrivit acestuia, prioritate au proprietarii de drept, nu cei care fac afaceri din restituirea proprietăților. „Pentru USL retrocedarea proprietăților a fost o prioritate, iar legea pe care Guvernul a propus-o în aceste zile vine să răspundă doleanțelor celor care se chinuiesc de ani de zile să intre în posesia proprietăților de care au fost deposedați abuziv de regimul comunist. De remarcat că Guvernul condus de Victor Ponta își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe o lege care își dorește să îi protejeze pe proprietarii de drept cât mai mult posibil față de cei care fac afaceri din restituirea proprietăților. În acest sens, una dintre măsurile care se vor institui este plata unui impozit de 85% pentru cei care nu sunt proprietari sau urmași, ci au cesionat drepturile litigioase în vederea unui profit substanțial”, a afirmat Victor Roman.
  Parlamentarul vrâncean a precizat că proiectul de lege privind despăgubirile, pe care Guvernul își va angaja răspunderea, este unul împotriva „samsarilor” din domeniu. Roman susține că proiectul cu privire la restituirea proprietății inițiat de cei de la PDL și Forța Civică arată foarte clar că „reprezentanții fostei guvernări sunt apărătorii mafiei retrocedărilor”. „Așa cum a susținut și primul ministru Victor Ponta, ideea principală este de a despăgubi pe proprietari, de a combate ce a existat ca fenomen în ultimii ani, anume samsarii. Samsarii sunt cei care au găsit tot felul de foști proprietari, le-au fost cesionate drepturile prin tot felul de metode, devenind proprietari peste bunuri pe care ei și familiile lor nu le-au avut niciodată. S-au comis nenumărate ilegalități și abuzuri care trebuie să înceteze”, a spus deputatul Victor Roman.
  Acesta a salutat decizia primului ministru Victor Ponta, ca statul să nu mai accepte depunerea de noi cereri pentru retrocedarea imobilelor naționalizate în perioada regimului comunist, deoarece persoanele în drept au avut timp 23 ani să înainteze astfel de revendicări.
  Guvernul își va angaja miercuri răspunderea în fața Parlamentului pentru legea privind restituirea proprietăților naționalizate în perioada comunistă. Proiectul este conturat pe 3 direcții. Astfel, restituirile în bani se vor face în termen 7 ani, clădirile retrocedate își vor păstra 10 de ani destinația actuală, iar drepturile litigioase vor fi impozitate cu 85%.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?