Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Pedeliştii se angajează pe posturile mămicilor


Pedeliștii vrânceni se folosesc de posturile vacante lăsate de mămici pentru a se cocoța în funcțiile de conducere ale instituțiilor statului. Neștiute până zilele trecute, au început să fie scoase la concurs posturile blocate de instituții pentru perioada cât mămicile sunt în concediu pentru creșterea copilului. Așa că, în timp ce șefii de la București spun că sunt prea mulți funcționari, pedeliștii din Vrancea sunt angajați tocmai în instituțiile publice și îngroașă rândul bugetarilor. Ulterior, pedeliștii sunt numiți în funcțiile de conducere ale instituțiilor, cum s-a întâmplat la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură. Aici, pedelistul Vasile Chirilă a fost numit la conducerea agenției județene după ce a ajuns în sistemul funcționarilor printr-un post temporar vacant la APIA București.
Următorul exemplu este la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) unde „trebuie” ocupat un post de inspector de muncă asistent. La concurs participă Eliza Botezatu și Dorina Băncilă, prima fiind fostul director coordonator adjunct al instituției, susținută de PDL. Åžefa ITM spune că totul este legal și că, astăzi, ar urma să fie susținut interviul pentru ocuparea postului. „Concursul a primit viza Agenției Naționale a Funcționarilor Publici iar titularul postului poate reveni oricând pe această funcție. Avem foarte multe controale și inspecții de efectuat astfel încât avem nevoie ca acest post să fie ocupat”, susține Victoria Diaconu, directorul ITM.
La fel, la Agenția pentru Prestații Sociale Vrancea, va avea loc un concurs pentru ocuparea unui post de expert clasa I, grad profesional asistent. Culmea, deși ultima probă a concursului se va desfășura în 9 iunie, postul este vacant până la 15 iulie. Altfel spus, persoana care va ocupa acest post va lucra doar o lună de zile. Întrebați despre justificarea acestei angajări pentru o perioadă atât de scurtă, reprezentanții Agenției au răspuns doar că este o perioadă de criză și sunt persoane care au nevoie să muncească chiar și pentru o perioadă atât de scurtă. Acest post se pare că este rezervat unei alte persoane susținute de PDL, Daniela Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?