Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

PIB-ul României a scăzut cu 2,6% în primul trimestru


Produsul Intern Brut al României, estimat pentru trimestrul I 2010, a fost de 96,707 miliarde lei prețuri curente, în scădere cu 2,6 la sută față de trimestrul I 2009, anunță astăzi Institutul Național de Statistică (INS).

Potrivit datelor INS, industria a fost singura ramură de activitate care a înregistrat o creștere a volumului de activitate cu 4,2 la sută în timp ce construcțiile și-au redus semnificativ volumul de activitate cu 17,3 la sută.

Datele INS arată că reduceri mai mici s-au înregistrat în agricultură, vânat și silvicultură, pescuit și piscicultură, dar și în activitățile de comerț, repararea automobilelor și articolelor casnice; hoteluri și restaurante; transporturi și telecomunicații. De asemenea, în activitățile financiare, imobiliare, de închirieri și serviciile pentru întreprinderi s-a înregistrat o scădere de 1,5 la sută și în alte activități de servicii (-2,7 la sută).

Potrivit INS, ca o consecință a evoluției negative înregistrate pe ansamblul economiei, s-a redus volumul impozitelor pe produs colectate la bugetul de stat, impozitele nete pe produs înregistrând o scădere cu 10,7 la sută. Acestea au totalizat în primul trimestru 10,619 miliarde lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?