Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Impozit diferenţiat pentru viticultori


   Podgorenii vor plăti dife-rențiat impozitul pentru veniturile obținute din vânzarea strugurilor și vinului. Direcția Generală a Finanțelor Publice Vrancea a anunțat, ieri, că potrivit Codului Fiscal, pentru vânzarea vinurilor se va plăti un impozit în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă. „Veniturile obținute din cultivarea suprafețelor viticole (inclusiv valorificarea în stare naturală a strugurilor) vor fi impuse pe baza normelor de venit, iar veniturile obținute din valorificarea vinului se vor impune în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă”, au arătat reprezentanții Fiscului. Aceștia au precizat că, în cazul viței de vie, pentru o suprafață de până la 1 hectar, venitul este scutit de impozit, iar pentru suprafața de peste 1 hectar se datorează un impozit de 16% aplicat asupra normei de venit de 1.385 lei/hectar. „Veniturile obținute din valorificarea produselor în altă modalitate decât în stare naturală reprezintă venituri din activități independente și se supun regulilor de impunere proprii categoriei respective”, au precizat reprezentanții Fiscului. 
   Termenul pentru depunerea declarațiilor la ghișeele fiscului a fost 25 iunie, iar cei care nu au respectat această obligație riscă o amendă care poate ajunge și la 500 lei, în funcție de numărul zilelor de întârziere. Ulterior depunerii declarațiilor, funcționarii Fiscului vor stabili sumele care trebuie achitate de fermieri în contul terenurilor sau numărului de animale pe care le dețin. 
   În schimb, impozitul se achită în două tranșe egale, de 50% din impozit, până la 25 octombrie 2013, respectiv 15 decembrie 2013.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?