Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Profesorii vrânceni protestează la Bucureşti


Peste o sută de profesori din Vrancea vor participa, astăzi, la mitingul de protest ce va avea loc în Piața Victoriei din București. Potrivit lui Constantin Grigore, liderul județean al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, dascălii, înarmați cu pancarte conținând mesaje tăioase la adresa actualei guvernări, vor protesta deoarece sunt nemulțumiți de decizia guvernanților de a le reduce drastic salariile de la 1 iunie. „Mâine (astăzi – n.r.), o sută de persoane se vor îndrepta spre București, cu o serie de lozinci pregătite. Vom avea un întreg arsenal de mesaje, pe care le vom scanda în semn de nemulțumire față de măsurile de austeritate ce vor fi adoptate”, a declarat Constantin Grigore, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), fi-liala Vrancea.
Potrivit unui document comun, redactat de reprezentanții FSLI, Spiru Haret, FEN și Alma Mater, sindicaliștii sunt mai hotărâți ca oricând să meargă până la capăt cu protestele, în ciuda apelurilor patetice pe care guvernanții le-au adresat profesorilor din întreaga țară, acelea de a nu participa la mitingul de astăzi. Hotărâți să pună capăt acestei situații critice prin care trec, o bună parte din profesori refuză de mai bine de o săptămână să mai pună în catalog notele elevilor.
Sindicaliștii din învățământ au anunțat că toate cadrele didactice vor intra în grevă generală în data de 31 mai. De asemenea, ei amenință că, la sfârșitul anului scolar, îi vor lăsa pe elevi cu situația școlară neîncheiată. Dascălii care se consideră deja dezavantajati de către executiv prin măsurile dure luate în ultimii ani, au mai anunțat că vor boicota și exa-menul de Bacalaureat.
Cadrelor didactice  le-a ajuns cuțitul la os după ce le-au fost diminuate veniturile prin legea salarizării unitare, care i-a plasat în coada grilei de salarizare. De la 1 iunie, profesorii primesc o nouă lovitură. Acordul cu FMI prevede micșorarea salariilor cu 25%, fapt care îi scoate în stradă pe dascăli, la propriu. Un debutant din sistemul educațional va încasa un salariu de 850 lei brut, însă în mână va primi doar 600 de lei, foarte puțin pentru a putea trăi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?