Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Liceul Pedagogic în sărbătoare


Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani este în sărbătoare, până pe 6 mai urmând a fi organizate o serie de manifestări sub genericul „Zilele Liceului Pedagogic „Spiru Haret”. Pentru marcarea acestui eveniment, conducerea unității de învățământ, cadrele didactice, dar și elevii au pregătit numeroase activități, ce vor culmina cu momentele artistice realizate de corul „Mica Pastorală”, condus de profesorul și dirijorul Dumitru Săndulachi.
Profesorii de la fiecare catedră vor pregăti activități specifice cu elevii, pentru fiecare disciplină în parte, vor fi organizate colocvii, discuții cu elevii pe diverse teme de interes, de la protecția mediului până la adoptarea unui stil de viață sănătos. De asemenea, vor fi organizate și concursuri sportive și artistice deopotrivă. Nu vor lipsi workshop-urile, expozițiile tematice sau acti-vitățile menite să îi atragă pe copii către lectură. Elevii cei mai talentați vor pune în scenă spectacole atât de teatru cât și muzicale, pentru a-i încânta pe colegi și pe cadrele didactice. În plus, activitatea și istoricul acestei unități de învățământ de prestigiu a Focșaniului vor fi evocate în activitățile pregătite de profesori. Elevii vor asculta muzică clasică, iar în ultima zi de sărbătoare, adică vineri, 6 mai, pe scena Teatrului Muni-cipal „Maior Gh. Pastia” din Focșani elevii vor interpreta spectacolul „Pedagogicul în sărbătoare”. Evenimentul este programat să înceapă la orele 17.00 și sunt invitați să participe toți cei care vor să cunoască îndeaproape colectivul de elevi și cadre didactice de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani.
Ieri, în ziua de debut a manifestărilor prilejuite de „Zilele Liceului Pedagogic „Spiru Haret”, elevii au participat la diverse întreceri sportive, au urmărit mai multe filmulețe despre evenimente memorabile ale contemporaneității, precum a fost catastrofa nucleară de la Cernobîl. „Dorim să aducem la cunoștința comunității locale felul în care realizăm educația elevilor care ne-au fost încredințați. Pe lângă rezultatele foarte bune pe care elevii noștri le obțin la olimpiadele și concursurile naționale, îi antrenăm și în diferite activități pentru a pune în valoare talentele pe care ei le au. Este cea de-a patra ediție a Zilelor liceului, pe care am gândit-o ținând seama de câteva principii hotărâte la nivelul consiliului pentru curriculum. Debutul desfășurării acestor activități a fost cu două luni în urmă, cu șefii catedrelor, să nu perturbăm activitățile didactice și să dăm ocazia fiecărui coleg să pună în valoare creativitatea lui și a elevilor”, a declarat Carmina Corbeanu, directorul Liceului Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?