Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Elevii vrânceni pot vizita gratuit Parcul Natural Putna, în cadrul programului „Școala Altfel“

Elevii vrânceni pot vizita gratuit Parcul Natural Putna Vrancea, în cadrul  programului național „Școala Altfel“. În urma demersurilor făcute de conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, a fost încheiat un protocol de  colaborare între instituție și RNP Romsilva – Administrația Parcului Național Putna Vrancea, în baza căruia, timp de 2 ani, elevii din Vrancea vor putea desfășura acțiuni de educație ecologică și de instruire în mod gratuit în această arie protejată.

Inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru a discutat cu directorul Administrației Parcului Național Putna Vrancea, Ionel Militaru, în legătură cu o colaborare în sprijinul elevilor din Vrancea, pentru ca aceștia să poată vizita gratuit Rezervația Cheile Tișiței și împrejurimile. Ionel Militaru a fost de acord cu această colaborare și la începutul lunii aprilie a fost semnat un protocol, cu valabilitate de doi ani.

Elevii pot participa la excursii tematice, pot lua parte la ateliere de lucru, la activități organizate cu ocazia zilelor reprezentative calendarului ecologic, ce au ca scop îmbogățirea experienței didactice, în vederea formării atitudinilor și competențelor la elevi, de percepere a naturii ca monument viu, de observare, investigare, interpretare și înțelegere a impactului activităților umane asupra mediului, cât și pentru a respecta normele de protecție și de ocrotire a naturii. În cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și administrația Parcului Putna, desfășurarea activităților de către unitățile de învățământ va fi gratuită având în vedere următoarele: asigurarea echipamentelor și materialelor necesare desfășurării activităților, în limita disponibilității; asigurarea personalului de specialitate care să însoțească grupurile de elevi pe raza Parcului Natural Putna Vrancea.

„Am participat la adunarea Consiliului Consultativ al Parcului Putna Vrancea, unde domnul director Ionel Militaru și-a arătat disponibilitatea ca toți elevii din județul nostru să viziteze Parcul Putna, respectiv Rezervația Cheile Tișiței, gratuit. Am spus că acest lucru este posibil și l-am rugat să încheiem cât de repede un protocol în acest scop. Domnul director Ionel Militaru este o persoană inimoasă, implicată, pe care o cunosc de mai multă vreme, și sunt convins că acest gest a fost făcut din suflet, pentru a-i educa pe copii să descopere frumosul de lângă ei și să-și îmbogățească bagajul cultural și spiritual. Copiii județului Vrancea merită să vadă aceste locuri superbe, pe care Dumnezeu le-a lăsat aici, într-un județ plin de peisaje mirifice, tradiții și oameni deosebiți. În cadrul programului național „Școala Altfel“, însoțiți de cadrele didactice, în baza protocolului semnat, elevii au intrare gratuită. Înainte de excursiile sau activitățile derulate de școli, conducerile unităților de învățământ trebuie să ia legătura cu cei de la APNPV pentru programările necesare“, a declarat Aurel Șelaru, inspector școlar general adjunct al IȘJ Vrancea.

Sursa foto: Facebook Parcul Natural Putna Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?