Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Deputatul Halici: PSD a intrat la guvernare pentru a stabiliza situația economică, socială și sanitară din România!

Pentru Partidul Social Democrat sunt mai importante pensiile, salariile românilor și alocațiile copiilor decât deținerea funcției de prim ministru, a declarat președintele interimar al PSD Vrancea, deputatul Nicușor Halici. Declarația acestuia a venit după ce PSD a aprobat cu unanimitate de voturi intrarea la guvernare și structura guvernului. „PSD s-a asigurat că va avea instrumentele guvernamentale pentru a realiza măsurile din pachetul social, respectiv Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății, Ministerul Familiei. În plus, negocierile trebuiau încheiate, pentru că este nevoie urgent de un guvern cu puteri depline care să facă rectificarea bugetară și să ia măsurile absolut necesare“, a afirmat deputatul vrâncean.

Acesta a adăugat că motivul pentru care PSD a intrat la guvernare a fost de a opri căderea nivelului de trai și de a stabiliza situația economică, socială și sanitară din România. „Pentru noi sunt cei mai importanți sunt românii, oamenii care muncesc pentru a-și asigura traiul de zi cu zi, dar care în urma unor decizii absurde luate de ultimile două guverne, nu mai reușesc să facă față costurilor și prețurilor care cresc de la o zi la alta la facturile la utilități și la produsele alimentare de bază. De aceea, motivul pentru care PSD a intrat la guvernare a fost de a opri căderea nivelului de trai și de a stabiliza situația economică, socială și sanitară din România. Acest obiectiv, cuprins în pachetul social, a fost prioritar în raport cu negocierile privind alocarea portofoliilor de miniștri. PSD ar fi putut forța obținerea funcției de premier în prima rundă, dar ar fi pierdut ministerele-cheie care îi permit să pună în aplicare programul social asumat în fața propriilor alegători. PSD consideră că deciziile pentru îmbunătățirea vieții oamenilor trebuie să prevaleze față de interesul firesc de partid de a deține funcția de premier“, a mai susținut președintele interimar al PSD Vrancea, deputatul Nicușor Halici.

Principalele măsuri din programul social sunt: Creșterea alocațiilor cu 40%, de la 427 lei la 600 lei pentru copiii sub 2 ani, creșterea de la 214 la 243 lei pentru celelalte vârste și a 13-a alocație pentru copiii cu dizabilități; Creșterea salariului minim de la 2.300 la 2.550 de lei (+10,9%); Creșterea pensiei minime cu 25% de la 800 la 1.000 lei/lună; Creșterea punctului de pensie cu 10%. În plus se va acorda un ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă tuturor pensionarilor cu pensia peste nivelul minim, dar sub 1.600 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?