Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO: Instrucție militară la Soveja

FTX nivel companie în mediu urban

Sfârşitul de toamnă i-a găsit pe militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu” , structură aflată în organigrama Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, în plin proces de instrucție, desfășurat în facilităţile de la Soveja.

Astfel, în perioada 08-19.11.2021, subunităţile de infanterie ale structurii au desfăşurat exerciţii de antrenament în teren, de nivel companie, pe timp de zi şi noapte, planificate și organizate în scopul instruirii militarilor pentru misiuni specifice mediului urban. Incidentele de instrucție create subunităţilor, facilitatea avută la dispoziţie, replică a mediului urban, precum şi sprijinul de specialitate al instructorilor din cadrul forţelor pentru operaţii speciale au contribuit la perfecționarea deprinderilor practice ale militarilor. De asemenea, exercițiul a urmărit și evaluarea coeziunii subunităților și a cunoştiţelor tactice, atât ale liderilor cât şi ale subordonaţilor.

*** Mediul urban este format dintr-un complex topografic în care caracteristica principală o reprezintă construcțiile şi clădirile. Prezenţa populaţiei civile în zona de operaţii este un element ce oferă o complexitate deosebită acestui tip de misiune.

Sursa text și foto: Facebook/Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?