Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Rochie din baloane și costume din saci menajeri la Liceul Teoretic Odobeşti

La Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti a fost organizat un târg caritabil cu mărțişoare realizate din materiale reciclabile. Această activitate s-a desfăşurat în cadrul concursului EcOprovocarea, un concurs naţional în care liceul odobeştean are 5 echipe înscrise la categoriile târguri, plantări arbori, ecologizare, reciclare, conştientizare. Echipa de târguri, coordonată de profesoara Mioara Cucu, cu sprijinul echipei de reciclare, coordonată de profesoara Ema Dragomir, şi al bibliotecarei Dana Potorac, s-a ocupat de organizarea evenimentului. O rochie din baloane a fost realizată de bibliotecara Dana Potorac, profesoara Lăcrămioara Teodorescu, Georgiana Ploscaru de la clasa a XI-a B şi Andrei Ciută, de la a X-a B. Clasa a XI-a B a realizat două costume – Ghiocelul şi Primăvara, din saci menajeri şi hârtie, pentru aşa-zisele mascote ale târgului.

Brăţări au fost realizate de profesoara Constanţa Giurcan, flori din hârtie creponată de profesoara Lăcrămioara Teodorescu, flori cu bomboane în ele, rame din beţe de îngheţată, brăţară din paie de băut, suport de creioane din sticlă de plastic pictată, lucrate de bibliotecara Dana Potorac. Mărţişoare şi semne de carte au fost realizate de profesoara Beatrice Pană, flori de primăvară din cartonul de hârtie igienică, mărţişoare handmade, suporturi de uz casnic din dopuri, coşuleț de mărțișoare de profesoara Niculina Ene Surdu, felicitări de bunica Zoica Bradu, tablouri pictate de Alexandra Petruşcă, Timea Copaciu, Georgiana Glăvan şi Andra Ion, dopuri şi paste penne, colier, cercei şi brăţară din agrafe de birou de Mihaela Palade, dar şi alte lucruri deosebite cum ar fi caluţi din lână sau ghivece cu flori eco, aranjamente din paste penne şi dopuri, figurine din nasturi realizate de Silvia Filip, Anamaria Popa, Ana Maria Pungă, Bianca Nedelcu şi mulţi alţi elevi.

S-au evidenţiat la această activitate elevii Andrei Boboc, Bianca Onel, Nicolas Savu, Cristina David, Vicenţiu Ciută, Georgiana Ţenică. De asemenea, Andreea Vulcan, Narcis Cojocaru, Munteanu Alexandra, Georgiana Chelaru, Ioana Cociu, Rebeca Uluitu şi Mădălina Hurmuz au dat si ei o mână de ajutor.

În urma vânzării mărţişoarelor s-a strâns suma de 780 de lei, iar cu aceşti bani vor fi ajutaţi 3 elevi cu rezultate foarte bune la învăţătură, care s-au implicat în activităţi extraşcolare şi care au o situaţie financiară mai deosebită. Alegerea celor mai potrivite cazuri s-a făcut după o consultare cu coordonatorul SNAC Mădălina Temelie şi cu ceilalţi profesori ai liceului.

De asemenea, mărţişoare au fost donate și Azilului de bătrâni din Odobeşti. Elevii care au luat parte la această activitate au mers în vizită la prichindeii de la Grădiniţa din Odobeşti, stârnindu-le acestora curiozitatea la vederea costumelor din baloane sau din saci menajeri. Liceul odobeştean a început să aibă o activitate intensă în domeniul ecologiei încă de anul trecut, când a organizat mai multe acţiuni în cadrul Concursului Naţional „Let`s get green!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?