Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO : Școlari de la Vidra și Gugești, pe locurile I la Concursul de matematică-informatică pentru elevii din mediul rural


Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești a găzduit faza județeană  a  concursului de matematică-informatică pentru elevii din mediul rural, ediția  a XII-a. Întreaga activitate a fost rezultatul parteneriatului dintre Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești și Primăria și Consiliul Local Gugești.
Concursul, care are deja o tradiție recunoscută pe plan județean, s-a derulat pentru elevii claselor V-VIII. La startul competiției s-au prezentat echipaje aparținând următoarelor unități școlare: Bordești, Dumitrești, Gugești, Movilița, Paltin, Păunești, Străoane și Vidra. Activitatea competițională a fost coordonată de inspectorul de matematică Gabriela Gherman, inspectorul de informatică Cornelia Neacșu și de directorul Școlii „Alexandru Vlahuță” Gugești, Zaharia Rică.

Festivitatea de deschidere a avut loc în centrul de documentare și informare al școlii, unde pe lângă reprezentanții ISJ, din partea autorităților locale a fost prezent viceprimarul comunei Gugești, Florin Diniță. De asemenea, la activitate au participat și foști dascăli gugeșteni, printre care Costina Iancu, respectiv Ion Iancu.
După susținerea probei, organizatorii le-au oferit oaspeților ocazia de a vizita obiective culturale și economice reprezentative din Gugești. Așadar, elevii și profesorii însoțitori au trecut pragul Muzeului Văii Râmnei „Prof. Nicolae Ciorăscu” din Gugești, de unde au primit informații despre istoricul comunei, despre locuitori. A urmat vizita la Prodecom SRL, secție de confecții unde își desfășoară activitatea mulți dintre localnici. Ulterior, pașii i-au purtat către biserica de lemn Sfinții Voievozi „Mihail și Gavriil”, important monument istoric. Evident că nu putea lipsi vizita la Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuță” Dragosloveni, ca semn de respect față de scriitorul al cărui nume Școala Gugești îl poartă cu mândrie. În așteptarea rezultatelor, oaspeții au fost încântați de spectacolul oferit de elevii și cadrele didactice ale școlii organizatoare, activitatea fiind susținută la Căminul Cultural „Prof. Nicolae Ciorăscu”.
După îndelungi emoții, au fost desemnați și câștigătorii. Astfel, la clasele V-VI, clasamentul a fost următorul: locul I echipajul Școlii Gimnaziale Vidra, locul al II-lea a revenit Școlii „Alexandru Vlahuță” Gugești, locul al III-lea Școlii Gimnaziale Păunești, iar Școlii Gimnaziale Străoane i-a fost acordată mențiune. La nivelul claselor VII-VIII, elevii Școlii „Alexandru Vlahuță” Gugești au ținut să păstreze tradiția, obținând locul I, în timp ce locul II a revenit Școlii Gimnaziale Străoane. De locul al III-lea s-a bucurat echipajul Școlii Movilița, iar mențiune a fost acordată echipajului Școlii Păunești.
Inspectorii școlari Gabriela Gherman și Cornelia Neacșu au felicitat elevii și profesorii pentru pasiunea pe care o manifestă pentru cele două discipline de studiu și i-au încurajat în a persevera. De asemenea, dumnealor au apreciat și buna organizare a întregii competiții. De altfel, Școala „Alexandru Vlahuță” Gugești a fost sprijinită în mod constant de primăria și Consiliul Local Gugești, care au alocat fonduri pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a concursului. Edilul comunei, Vatră Vasile, este de părere că astfel de competiții sunt în beneficiul elevilor întrucât promovează educația de calitate. El a adăugat că pentru  autoritatea locală gugeșteană, școala a reprezentat mereu o prioritate.
„În plus, activitatea nu ar fi fost posibilă fără sprijinul unor oameni inimoși care au înțeles necesitatea implicării, prin sponsorizarea concursului: SC Sincron SRL, Băluță Gabriel, Albu Florin, Cătălin Florin, Ligex SRL Gugești, Ramco Forest Dumitrești, Fine Forest & Tiber Gugești, SC. Big Met Trans Dumbrăveni, I.I. Crețu Aurel Cândești, Grădina „Senior Vatră” Gugești, SC Nicofil Pufești, SC Miorița SRL Focșani”, au transmis organizatorii.
La rândul său, directorul Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță” Gugești, Rică Zaharia, a mulțumit reprezentanților ISJ Vrancea, autorităților locale, cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar și nedidactic, dar și sponsorilor pentru sprijinul acordat în desfășurarea concursului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?