Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Program de pregătire pentru Bac pentru elevii cu rezultate slabe


Directorii de licee care vor să vină în sprijinul elevilor cu rezultate slabe la învățătură, în vederea promovării examenului de Bacalaureat, sunt invitați să înscrie unitatea de învățământ în cadrul programului „Să ne pregătim pentru BAC. Program inovator de formare a competențelor cheie pentru promovarea examenului de Bacalaureat”. Selecția celor 20 de licee se va realiza în perioada 27 iulie-19 august pe baza formularelor de aplicație completate și înregistrate la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, până la data de 12 august. Criteriul de bază în selecție este ca unitatea de învățământ să fie acreditată. 
Sunt eligibile în cadrul acestui program liceele în care cel puțin 20 la sută dintre candidații care au dat Bac-ul în sesiunea iunie-iulie au obținut rezultate slabe. Totodată, se are în vedere existența în anul școlar 2014-2015 a minimum 20 de elevi în clasa a XII-a și a minimum 5 cadre didactice încadrate la discipline pentru care se susțin probe scrise în cadrul examenului de Bacalaureat, dar și disponibilitatea acestora de a participa la activități specifice proiectului. Nu trebuie omisă nici importanța existenței resurselor de infrastructură, necesare derulării activităților cu elevii, respectiv minim patru săli de curs și un laborator de informatică. 
După finalizarea procesului de înscriere, urmează în perioada 13-14 august evaluarea formularelor de aplicație depuse, iar pe 14 august vor fi afișate rezultatele. Eventualele contestații pot fi depuse pe data de 18 august, iar pe 19 august vor fi prezentate rezultatele finale. Elevii slabi la învățătură de la liceele admise vor fi sprijiniți în vederea pregătirii pentru examenul de Bacalaureat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?