Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Școlile care organizează olimpiade școlare județene trebuie să aibă și informatician


Subiectele la olimpiadele școlare vor ajunge în școli la fel ca subiectele pentru examenul de evaluare națională de la clasa a VIII-a, respectiv electronic. Acest lucru presupune prezența obligatorie a unui informatician în școala unde se desfășoară olimpiade școlare județene.
Reamintim că anul acesta inspectoratele școlare au primit propuneri de subiecte de la cadre didactice, termenul limită de trimitere a subiectelor fiind 17 ianuarie. Până ieri, IȘJ Vrancea a primit mai multe propuneri de subiecte pentru olimpiadele școlare – faza județeană din anul școlar 2017-2018, pe care urmează să le înainteze Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE). În elaborarea subiectelor, profesorii au ținut cont de anumite aspecte, respectiv: subiectele trebuie să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare și de abstractizare a candidaților; să respecte specificul disciplinei și particularitățile de vârstă ale participanților; să se încadreze în structura probei scrise (conform regulamentelor specifice pe discipline). De asemenea, profesorii care au propus subiecte pentru olimpiadele școlare 2017-2018, faza județeană, odată cu propunerile lor, au trimis și baremele de corectură.
Profesorii propunători de subiecte pentru etapa județeană a olimpiadelor din anul școlar 2017-2018 trebuie să depună la inspectorul de specialitate din cadrul IȘJ un angajament de confidențialitate semnat în două exemplare, în care atestă corectitudinea științifică a propunerii de subiect, autenticitatea (originalitatea) acestuia. De asemenea, angajamentul conține în mod explicit precizarea că propunerea de subiect făcută nu a fost și nu va fi publicată în lucrări/ pe site-uri.
CNEE organizează selecția subiectelor la disciplinele limba și literatura română, pentru clasele V-VIII și pentru limba și literatura română la clasele IX-XII, matematică, pentru clasele V-VI și pentru clasele VII-XII, astronomie și astrofizică (gimnaziu și liceu), fizică (gimnaziu și liceu), chimie (clasa a VIII-a și liceu), biologie (clasa VII-a și liceu), geografie (clasa a VIII-a și liceu), informatică (gimnaziu și liceu), tehnologia informației, istorie (clasa a VIII-a și liceu), științe socio-umane (clasele a VII-a, a VIII-a și liceu), pedagogie-psihologie la liceele pedagogice, religie-cultul ortodox (clasele VII-XII), olimpiada de științe pentru juniori (gimnaziu), olimpiada națională  interdisciplinară „Științele Pământului” (liceu), limba franceză (clasele VII-XII) și limba engleză (liceu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?