Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Profesorii au aflat cum să facă matematica mai atractivă


Conferențiar doctor Cătălin Gherghe, de la Facultatea de Matematică din cadrul Universității București, fost elev al Colegiului Cuza, a venit astăzi la Focșani, pentru a le face profesorilor o demonstrație despre ceea ce înseamnă matematica în contextul actual, în cadrul conferinței cu tema „Educație prin educație matematică”. Evenimentul s-a desfăsurat la invitația reprezentanților Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani și a venit în sprijinul profesorilor dornici de perfecționare. La activitate au participat atât cadre didactice cât și elevi. 
Astfel, profesorul bucureștean a insistat în prelegerea sa pe necesitatea identificării de mijloace prin care elevii să fie motivați să îndrăgească matematica. Totodată, el i-a sfătuit pe dascăli să găsească instrumentele necesare pentru a realiza legături cu realitatea. Gherghe a insistat în cadrul conferinței pe importanța aplicării în viața reală a matematicii, subliniind în acest context necesitatea unei dinamici la clasă. Sfaturile dascălului din București au fost primite cu deschidere de profesorii focsăneni prezenți la eveniment. Ei au spus că deja aplică o serie de metode moderne și  interactive la ore și că încearcă permanent să vină cu lucruri noi la elevi.
Conferința „Educație prin educație matematică” s-a desfășurat astăzi la Focșani, la invitația conducerii Colegiului Național „Al. I. Cuza”. Întâlnirea a avut loc la „Fashon Center” și se înscrie în cadrul proiectului „Prelegeri despre educație. Perspective în educația contemporană”. Acest proiect se derulează pe tot parcursul anului, an în care Colegiul Național „Al. I. Cuza” împlinește 125 de ani de la înființare. Pe parcursul acestui an, vor mai avea loc activități, ocazie cu care importanți profesori universitari, foști cuziști, vor ține prelegeri elevilor și cadrelor didactice, pe diferite teme. La final de an, va fi tipărit un volum de carte, care va cuprinde discursurile acestora.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?