Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO! Primăria Focșani: Modernizăm traficul și îl adaptăm la noile realități

Postare Facebook Primăria Municipiului Focșani:

„Modernizăm traficul din Focșani și îl adaptăm la noile realități

Într-un oraș în care există o mașină la fiecare doi focșăneni
Într-un oraș în care numărul mașinilor înmatriculate crește cu 1.000 în fiecare an
Într-un oraș în care 1.000 de părinți din alte localități își aduc copiii la școlile din Focșani
Într-un oraș în care s-au construit 500 de case în cartiere noi!
Uniunea Europeană ne-a oferit posibilitatea să implementăm un proiect de resistematizare a infrastructurii rutiere care va eficientiza modul în care șoferii vor circula pe arterele principale! Aceasta este singura soluție de a fluidiza traficul într-un oraș gândit în anii 1970, adică acum mai bine de 50 ani!
Scopul proiectului este de a fluidiza circulația dar și de a oferi soluții alternative celor care doresc să călătorească cu autobuzul, cu bicicleta sau pur și simplu să meargă pe jos prin oraș.
Știm că există o nemulțumire legată de traficul din oraș din ultima perioadă, la fel cum știm și faptul că lucrările de construcție generează stres și nemulțumire șoferilor însă, după ce vom finaliza proiectul, traficul se va schimba.
Acesta este cel mai mare proiect de resistematizare a infrastructurii rutiere a Focșaniului după reconfigurarea bulevardelor și străzilor realizată în anii `70. Iar numărul de autoturisme care circulă pe străzile Focșaniului este cel puțin dublu.
În câteva luni, după ce lucrările vor fi gata, vom avea două sensuri unice: de la Sud spre Obor începând de la intersecția Comcereal pe B-dul Unirii continuând pe Str. Independenței (dus) și de la nord spre sud de la intersecția Elena Doamna pe Str. Cuza Vodă continuând pe Strada Bucegi, până la intersecția cu Str. 1 Decembrie (întors)
Toate cele 30 de intersecții de pe aceste sensuri unice vor fi semaforizate inteligent cu camere de supraveghere video! Lipsa semaforizării este principalul factor care generează haos în trafic. Când sensurile unice vor fi finalizate, un sistem inteligent de monitorizare va analiza traficul și va prioritiza verdele în funcție de aglomerație.
Pe lângă cele două sensuri unice și intersecțiile semaforizate, resistematizarea infrastructurii rutiere înseamnă modernizarea sistemului de iluminat public pe Bd-ul București, Bd-ul Unirii, Bd-ul Independenței, străzile 1 Decembrie 1918, Cuza Vodă, Bucegi, Odobești, Bicaz, Bârsei, Longinescu, Mărășești, Brăilei, Vâlcele, inclusiv pe centura de ocolire a municipiului! În total am montat 1.100 de stâlpi de iluminat cu lămpi pe LED. În paralel demontăm 703 stâlpi și firele de pe aceștia.
Pe toate străzile incluse în sistemul de resistematizare, dar și pe cele incluse în proiectul ”Bike sharing” construim piste de bicicletă. Sunt trasee care asigură o protecție foarte bună cicliștilor. După finalizarea acestor piste, părinții nu se vor mai teme să își lase copiii cu bicicleta afară! Dar, pe lângă cei 22 kilometri de piste de bicicletă pe care îi vom finaliza în câteva luni, vom pune la dispoziția focșănenilor și 300 de biciclete pe care le vor putea închiria din 30 de locuri diferite.
Și, pentru a crea alternative de transport mai rapid, am creat pe sensurile unice benzi dedicate pentru transportul în comun și taximetre. Astfel de benzi de circulație sunt peste tot în orașele cu trafic intens și peste tot dau rezultate.
Iar transportul în comun din Focșani este unul nou și modern: 36 autobuze electrice, aplicație mobilă pentru informații și achiziționarea de bilete, 30 automate de bilete și 59 de stații de autobuz care vor fi montate până la finalul acestui proiect!
Și nu ne vom opri aici, vom începe în curând și reabilitarea și modernizarea centurii de ocolire a municipiului (Calea Moldovei și Calea Munteniei) cu piste de biciclete, semaforizare inteligentă și două sensuri giratorii!

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?